Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SP u Kataru

Domaćin SP-a upisao drugi poraz, ali i svoj prvi pogodak na svjetskim prvenstvima

Autor: Hina

25.11.2022. 16:10
Domaćin SP-a upisao drugi poraz, ali i svoj prvi pogodak na svjetskim prvenstvima

Foto: Foto REUTERS

Senegal se s tri boda izjednačio s reprezentacijama Nizozemske i Ekvadora, a na začelju je Katar bez bodova i već sada gotovo bez mogućnosti za plasman u drugi krug



DOHA Reprezentacija Senegala pobijedila je sa 3-1 (1-0) Katar u utakmici 2. kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva, odigranoj u petak u Dohi na stadionu Al Thumama.


Strijelac vodećeg pogotka za Senegal bio je Boulaye Dia, koji je u 41. minuti iskoristio veliku pogrešku domaćeg stopera Khoukhija i sa deset metara pogodio bliži kut katarskog gola. Za 2-0 strijelac je bio Famara Diedhiou u 48. minuti. Udarac iz kuta izveo je Jakobs, a Diedhiou u padu glavom poslao loptu pod gredu.


Domaćin je smanjio u 78. minuti, kad je na ubačaj Mohammada glavom mrežu zatresao Mohammed Muntari i tako postao strijelac prvog katarskog pogotka na svjetskim prvenstvima. Veselje domaćih navijača i nada u veliki preokret nije dugo potrajala, jer je u 84. minuti Senegal došao i do trećeg pogotka, a strijelac za konačnih 3-1 bio je Bamba Dieng.




Senegal se s tri boda izjednačio s reprezentacijama Nizozemske i Ekvadora, a na začelju je Katar bez bodova i već sada gotovo bez mogućnosti za plasman u drugi krug.


U drugoj utakmici drugog kola u skupini A od 17 sati će igrati Nizozemska i Ekvador.