Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

WTA i ATP ljestvica

Donna Vekić napredovala za čak osam mjesta na WTA ljestvici nakon trijumfa u Meksiku, pad Marina Čilića

Autor: Hina

06.03.2023. 11:35
Donna Vekić napredovala za čak osam mjesta na WTA ljestvici nakon trijumfa u Meksiku, pad Marina Čilića

Foto: Donna Vekić/Foto REUTERS

Vekićka je stigla na 20. poziciju gdje je ostao i Borna Ćorić



ZAGREB  Hrvatska tenisačica Donna Vekić, koja je jučer osvojila turnir u Monterreyu, napredovala je osam mjesta na najnovijoj WTA ljestvici na kojoj u ponedjeljak zauzima 20. mjesto.


Petra Martić je pala tri mjesta na 30. poziciju, a Ana Konjuh jedno mjesto na 157. poziciju. Petra Marčinko je zahvaljujući napretku od 12 mjesta ovaj tjedan 161. tenisačica svijeta. Tara Wurth je pala 13 mjesta na 178. poziciju.


Među prvih deset tenisačica nema promjena. Prvo mjesto uvjerljivo drži Poljakinja Iga Swiatek, druga je Bjeloruskinja Aryna Sabalenka, a treća je Amerikanka Jessica Pegula.




Najbolje rangirani hrvatski tenisač na najnovijoj ATP ljestvici objavljenoj u ponedjeljak je i ovaj tjedan Borna Ćorić koji je ostao na 20. mjestu.


Marin Čilić je pao tri mjesta i sada je 24. tenisač svijeta, dok je Borna Gojo napredovao šest mjesta i popeo se do 121. pozicije. Nino Serdarušić je pao jedno mjesto na 257. poziciju.


Na vrhu nema promjena. Prvi je srpski tenisač Novak Đoković, drugi je Španjolac Carlos Alcaraz, a treći Grk Stefanos Tsitsipas.