Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Luka Lovre Klarica

Drago mi je što novi izbornik računa na mene

Autor: Alen Plahinek

16.03.2023. 17:36
Drago mi je što novi izbornik računa na mene

Foto: Dubravka Petrić/Pixsell



Nakon dva neuvjerljiva susreta protiv Nizozemske, hrvatska rukometna reprezentacija u posljednja dva kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine ovisi samo o sebi i svojim rezultatima. Trenutačno smo treći u svojoj skupini, a prvo mjesto vodi direktno na Europsko prvenstvo. Iako stvari pod novim izbornikom Goran Perkovcem ne izgledaju idealno, Zadranin Luka Lovre Klarica ponovno je dobio reprezentativnu priliku, nakon što nije bio odabran za Svjetsko prvenstvo početkom ove godine i odradio je oba susreta na visokoj razini. Uz ukupnu efikasnost pet od sedam, upisao je i jednu asistenciju te jedno isključenje od dvije minute. U drugoj utakmici u Osijeku, Klarica je imao stopostotan učinak.


– Drago mi je što novi izbornik računa na mene i da sam dovoljno dobro iskoristio dobivenu priliku. Naravno, rezultat nije bio kao što smo očekivali, ali što je tu je, idemo dalje imamo još dva kola da izguramo kvalifikacije najbolje u našu korist. Ljudi govore da su Nizozemci nepoznanica u rukometnom svijetu, što na neki način i je istina, ali oni su se jako razvili posljednjih godina. Smatram da smo trebali pobijediti utakmicu u Osijeku, ali nažalost nije išlo – rekao je Klarica koji je svoj prvi nastup za reprezentaciju upisao protiv Finske u travnju prošle godine.


Najviše glavobolja u utakmici s Nizozemcima zadavao je njihov najbolji igrač, Luc Steins koji trenutno igra u francuskom prvaku PSG-u.




– Lucas je prilično nizak za mene i jako je brz. Ima fantastičan osjećaj za prostor, stoga ga je jako teško paziti, no mislim da sam ja to odradio solidno. Imao sam ga prilike čuvati već i ranije u Ligi prvaka, tako da sam otprilike znao što mogu od njega očekivati – ističe Klarica.
Iako ima tek 21 godinu, Klarica se nametnuo kao vrlo jako oružje na poziciju desnog vanjskog igrača, gdje imamo najviše problem posljednjih godina.


– Ne mogu nikoga izdvojiti iz reprezentacije da nešto posebno pomaže. Već i kada sam prvi puta došao svi su bili podrška. Kada god je netko od nas mlađih napravio neki dobar potez, svi su skočili s pohvalama. Moram nekako istaknuti Domagoja Duvnjaka, on kao kapetan prednjači u podršci, no kako sam rekao, svi su podrška. Nažalost rezultati u zadnje vrijeme nisu na razini, ali uvjeren sam da će se to poboljšati – objašnjava Zadranin te objašnjava kakav je Perkovac kao izbornik.


– Hrvoje Horvat imao je više prijateljski pristup prema svima nama, za razliku od novog izbornika koji se postavio kao autoritet. Obojica su tu bili da se pobjede utakmice, tu nema nikakve razlike, no s novim izbornikom dobili smo neke konkretnije zahtjeve van samih treninga. Meni je to sasvim u redu – kaže Klarica.