Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Sve za nogomet

Niko i Mihael zbog nogometa svakoga tjedna prevale stotine kilometara

Autor: Šime Ćurko

28.12.2022. 09:03
Niko i Mihael zbog nogometa svakoga tjedna prevale stotine kilometara

Foto: NK Zadranova



Svakoga tjedna 10-godišnji Mihael Miletić zbog nogometa prevali 800 kilometara. Od rodnog Gospića do Zadra i natrag triput na trening i vikendom na utakmicu. Netko bi se s pravom zapitao je li mu teško, naporno? Mihael će na to kao iz topa:


– Ma kakvi, kada dođem kući samo čekam sljedeći dan da mogu opet na trening.


U Nogometni klub Zadarnova Mihael je stigao početkom ove sezone.




– Počeo sam trenirati u Gospiću, ali kada je tata vidio kakvi su treninzi i uvjeti u Zadarnovi odlučili smo doći ovdje. Sretan sam, trener je odličan, stekao sam nove prijatelje i uživam u svakom treningu.


Koliko je teško uskladiti školske i sportske obveze uz gotovo svakodnevna putovanja?


– Kada dođem iz škole prvo moram napisati zadaću, onda se spremam i idem na trening. Nemam baš puno slobodnog vremena za društvo, ali pošto želim biti nogometaš, ništa mi nije problem.


Što te najviše veseli u nogometu?


– Od prvoga dana kada me stric odveo na trening nogomet mi se jako svidio. Zabavljam se igrajući, a volim ga i gledati. Najviše volim igrati u napadu i san mi je da postanem nogometaš – ističe Mihael koji nije jedini putnik u klubu. Tako svakoga tjedna šestogodišnji Niko Ikić zbog nogometa prevali blizu 500 kilometara. Triput tjedno od Novalje gdje živi do Zadra i natrag.


– Na treninzima mi je super. Volim kada se dobro istrčim i volim se družiti i igrati s prijateljima – na prvu će mali Niko pa iskreno dodaje.


– A najviše volim kada igramo utakmice i kada zabijem gol!


U Zadarnovu su ga učlanili roditelji.


– Još prije dvije godine slučajno smo na Višnjiku gledali trening djece NK Zadarnova. Niko je tada bio premali, ali nam se jako svidio rad u klubu i kada je malo narastao odlučili smo ga dovesti. Smatramo da Zadarnova ima odlično organizirane treninge prilagođene uzrastu za djecu već od četiri godine pa naviše. Najvažnije je da djeca u tim godinama zavole sport i kada vidimo da je Niko sretan na treninzima za nas nema veće sreće – kaže majka Gordana.


A česta putovanja?


– Za sada je sve dobro. Ujutro je Niko u vrtiću, a po povratku s treninga uglavnom zaspe u autu. Osim toga ide i na dodatne satove engleskog tako da mu je tjedan ispunjen aktivnostima i to ga veseli.


Ima već Niko i svog sportskog uzora. Naravno, to je:


– Luka Modrić, on je najbolji nogometaš na svijetu – ushićeno će mali član Zadarnove.


RADOST IGRE – Niko Ikić s prijateljima na treningu