Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Egipat osigurao prvo mjesto u skupini, Hrvatska zasigurno druga i prvu utakmicu igra protiv Danske u četvrtak

Autor: A.P.

17.01.2023. 19:36
Egipat osigurao prvo mjesto u skupini, Hrvatska zasigurno druga i prvu utakmicu igra protiv Danske u četvrtak

Foto: Reuters



Završene su prve četiri utakmice posljednjeg dana prve, preliminarne faze Svjetskog rukometnog prvenstva. Za nas najvažnija od ove četiri bila je ona između Egipta i Sjedinjenih Američkih Država. Egipat je u toj utakmici bez ikakvih problema opravdao status favorita i pobijedio rezultatom 35:16(19:7). Koliko je Egipat kolektivno snažna ekipa govori činjenica kako je pogodak zabilo 14 od 16 reprezentativaca i nitko nije zabio više od 4 pogotka.


Što to znači za nas?


Prema svemu sudeći Hrvatska je sada definitivno druga u svojoj skupini i prenaša dva boda. Kako bi osigurali četvrtfinale, potrebna nam je pobjeda u sve tri sljedeće utakmice, a Egipat mora izgubiti barem jednu. Točan raspored i satnica sljedećih utakmica znat će se nakon što se odigraju sve večerašnje utakmice, no jedno je sigurno. Prvu utakmicu u drugoj fazi igramo protiv Danske.


U ostalim odigrani utakmica u ranijem terminu, Njemačka je pobijedila Alžir i potvrdila prvo mjesto. Srbija i Katar večeras će se boriti za drugo i treće mjesto, a Alžir odlazi kući.




Sjeverna Makedonija izgubila je od Argentine i tako se oprostila od ovog Prvenstva. Južnoamerička reprezentacija bila je bolja rezultatom 35:26(18:11). Utakmica je prelomljena u periodu od 9. do 17. minute kada je Argentina napravila seriju 8:2, povela 6 pogodaka prednosti i tu prednost kontrolirala do kraja susreta.


U toj će se skupini Nizozemci boriti protiv Norveške za prvo mjesto, iako su Norvežani ogromni favoriti u toj utakmici.


U skupini H, Bahrein je pobjedom protiv Belgije napravio potpuno pomutnju pred zadnju utakmicu. Iz ove skupine Danska je sigurno prva, dok je trenutno drugi Bahrein s 3 boda, treća je Belgija s 2 boda, a posljednji Tunis s 1 bodom. Večeras još igraju Danska i Tunis koji će se morati grčevito boriti kako bi uspio osigurati drugu fazu natjecanja. Iz naše perspektive ovo nam je važna skupina jer se u drugoj fazi “križamo” s njima.