Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

SP u Kataru

Ekvador uzeo bod protiv Nizozemske i pogodio gredu za preokret, Nizozemci zadovoljni bodom

Autor: Hina

25.11.2022. 19:17
Ekvador uzeo bod protiv Nizozemske i pogodio gredu za preokret, Nizozemci zadovoljni bodom

Foto: Foto REUTERS

Nizozemsku je u vodstvo doveo Cody Gakpo (6), a izjednačio je Enner Valencia (49)



AL RAYYAN U susretu 2. kola skupine A Svjetskog nogometnog prvenstva Nizozemska i Ekvador su na stadionu Kalifa International igrali 1-1 (1-0).


Nizozemsku je u vodstvo doveo Cody Gakpo (6), a izjednačio je Enner Valencia (49).


Nakon dvije odigrane utakmice i Nizozemska i Ekvador imaju po četiri boda. Treći u skupini je Senegal s tri boda, dok je domaćin Katar bez bodova i tako postao prva reprezentacija koja je ostala bez izgleda za prolazak u osminu finala.
Nizozemska i Ekvador su odigrali neriješeno i ostali neporaženi uoči zadnjega kola. Nizozemci su poveli vrlo rano i to kao da ih je zadovoljilo, pa ih je Ekvador nadigrao u drugom dijelu i bio puno bliži pobjedi.




Već u šestoj minuti Nizozemci dolaze do gola zahvaljujući Codyu Gakpou, koji je dao i prvi gol protiv Senegala. Gakpo, inače dešnjak, izvukao se na lijevu stranu i s 18 metara slabijom, lijevom nogom odapeo bombu u ekvadorsku mrežu.


Igra se nakon gola neočekivano smirila, Ekvadorci su pokušavali poravnati, a najbliže su bili u 32. minuti kada je udarac Valencije obranio nizozemski vratar.


U zadnjim sekundama poluvremena iz gužve je Estupinan zabio za Ekvador, ali je gol poništen zbog ometanja vratara.


Na isti način kako su bezo Nizozemci poveli u prvom, tako su Ekvadorci izjednačili početkom drugog dijela. Na sredini terena je Timber izgubio loptu, udarac Estupinana je vrat Noppert obranio, no odbijanac je u mrežu pospremio Valencia za njegov treći gol na mundijalu, a šesti uzastopni za Ekvador je zabio i tri na SP u Rusiji.


Njegov niz je mogao doći kraju u 59. minuti kada je nakon precizne akcije Plata s desetak metara pogodio gredu.  Potkraj utakmice se ozlijedio Enner Valencia i u nosilima je iznešen s terena.


Dokraja je Ekvador pokušavao doći do gola, a Nizozemci, očito zadovoljni bodom, neambiciozno čuvali remi.


Nizozemci u 3. kolu čeka dvoboj s otpalim Katarcima, dok bi drugog putnika u osminu finala dao dvoboj Senegala i Ekvadora.