Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ždrijeb odlučio

El Clasico u polufinalu Kupa kralja, datum promijenjen zbog međunarodnih obveza Real Madrida

Autor: Hina

30.01.2023. 15:44
El Clasico u polufinalu Kupa kralja, datum promijenjen zbog međunarodnih obveza Real Madrida

Foto: Foto REUTERS

Iako su predviđeni termini za odigravanje polufinalnih utakmica početkom veljače i ožujka, datumi su morali biti promijenjeni zbog sudjelovanja Reala na Svjetskom klupskom prvenstvu te u osmini finala Lige prvaka



MADRID Barcelona i Real Madrid borit će se za mjesto u finalu Kupa kralja, odlučeno je u ponedjeljak ždrijebom održanim u sjedištu Španjolskog nogometnog saveza, dok će drugi finalist biti uspješniji iz dvoboja Osasune i Athletic Bilbaa.


Iako su predviđeni termini za odigravanje polufinalnih utakmica početkom veljače i ožujka, datumi su morali biti promijenjeni zbog sudjelovanja Reala na Svjetskom klupskom prvenstvu te u osmini finala Lige prvaka.


Termini prvih polufinalnih dvoboja su između 28. veljače i 2. ožujka, dok će uzvrati biti odigrani između 4. ili 6. travnja. Domaćini u prvih utakmica su Real i Osasuna.




Finalni dvoboj za Kup kralja će, kao i u prethodne tri godine, biti odigran u Sevilli, na stadionu La Cartuja, a termin utakmice je 6. svibnja.


Barcelona i Real će tako ove sezone odigrati najmanje šest utakmica. Aktualni prvak Europe i Španjolske je bio uspješniji u ligaškom natjecanju, kad je na Santiago Bernabeuu svladao Barcelonu sa 3-1, što je Kataloncima jedini prvenstveni poraz u ovoj sezoni. Barcelona je vodeća na ljestvici sa 47 bodova, pet više od drugoplasiranog Reala.


Katalonci su “Kraljevskom klubu” uzvratili u finalu španjolskog Superkupa, kad su slavili sa 3-1 u Rijadu.


Barcelona je najuspješniji španjolski klub u natjecanju za Kup kralja sa 31 naslovom iz 42 finala. Real Madrid je sa 19 naslova iz 39 finala na trećem mjestu, iza Athletica koji je 23 puta bio pobjednik, a 39 puta zaigrao u finalu.