Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Iznenađenje

Engleski prvoligaš ispao iz FA kupa uvjerljivim porazom od drugoligaša koji nije slavio još od listopada

Autor: Hina

07.01.2023. 19:01
Engleski prvoligaš ispao iz FA kupa uvjerljivim porazom od drugoligaša koji nije slavio još od listopada

Foto: Foto REUTERS



Engleski prvoligaš Nottingham Forest od ovosezonskog FA kupa se oprostio u trećem kolu i to nakon poraza 1-4 kojeg je upisao kod drugoligaša Blackpoola.


Krajem listopada Blackpool, inače 22. momčad na ljestvici engleskog Championshipa, je upisao posljednju pobjedu. Nakon toga je u devet prvenstvenih utakmica imao četiri remija i pet poraza. No, prvoligašku momčad je uvjerljivo nadigrao, a prošle sezone je Nottingham Forest kao drugoligaš igrao četvrtfinale ovog uglednog natjecanja.


Blackpool je vodio 4-0 nakon golova Ekpitete, Poveda-Ocampa, Hamiltona i Jimmyja Yatesa, dok je tek u 92. minuti Nottingham Forest došao do jedinog pogotka kojeg je dao Ryan Yates.




Vrlo uvjerljivo je dalje prošao odlični Brighton koji je u gostima nadjačao Middlesbrough 5-1. Dva gola je dao argentinski reprezentativac Mac Allister, a po jedan su dodali Gross, Lallana i Undav.


Pogotkom Thomas-Asantea West Bromwich je odigrao 3-3 kod Chesterfielda i time osigurao novu utakmicu ove runde, dok je Fulham s 2-0 pobijedio Hull u gostima golovima Kurzawe i Jamesa.


Najveći preokret napravio je Sunderland koji je do sudačke nadoknade gubio kod Shrewsburyja 0-1. No, u 91. i 94. minuti su Stewart i O’Nien zabijali za slavlje Sunderlanda od 2-1.