Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

PREMIER LIGA

Manchester City i Newcastle remijima zakomplicirali si borbu za naslov, "gol-mašina" iz Norveške ponovno zabila

Autor: Portal ZL

31.12.2022. 18:41
Manchester City i Newcastle remijima zakomplicirali si borbu za naslov,

Foto: Reuters



Silvestrovo je već tradicionalno radni dan za nogometaše diljem Europe, a pogotovo za one koji igraju u Engleskoj, odnosno u Premier ligi. Nakon prve utakmice današnjeg dana, gdje je Machester United zahvaljujući Marcusu Rashfordu slavio protiv Wolverhamptona, na teren je izašlo 8 ekipa.


U glavnoj utakmice subotnjeg poslijepodneva Manchester City je ugostio Everton na svom Etihadu. Utakmica je završila 1:1. Jako malo nogometnih fanova vjerovalo je da bi Manchester City mogao “kiksati” danas.


Utakmicu su obilježili tehnički problemu početkom drugog poluvremena zbog kojih je mnogo puta utakmica prekinuta.




Prvi su poveli domaćini preko “gol-mašine” Erlinga Haalanda, koji je zabio nakon dobre akcije skoro cijele momčadi. Tenzije su bile visoke tijekom cijele utakmice, a kulminiralo je u 44. minuti kada je Haaland prvo sudjelovao u naguravanju, pa zatim opasno startao klizećim startom, na što su igrači Evertona burno reagirali.


Everton je do izjednačenja stigao u 65. minuti nakon pogreške Rodryja u obrani i odlične solo akcije i fantastičnog pogotka Graya.


Manchester City cijelo vrijeme je “pritiskao” no nisu uspjeli zabiti gol.


Fulham je porazio Southampon na svojem stadionu rezultatom 2:1. Igrač Southampona, Ward-Prowse prvo je zabio u svoju mrežu, da bi 20-ak minuta kasnije zatresao i protivničku fenomenalnim slobodnjakom s 25 metara.


Pobjedu Fulhamu donio je Palhinha nakon jako loše reakcije obrane Southampona prilikom kornera. Valjda kazati kako je u sudačkoj nadoknadi Fulham imao i kazneni udarac, no Mitrovićev udarac “pročitao” je Bazunu.


Newcastle i Leeds odigrali su 0:0. Newcastle je bio puno bolji i konkretniji, no morali su se nakraju zadovoljiti samo jednim bodom.


Crystal Palace je došao do vrlo vrijedna 3 boda u gostima protiv Bournemoutha. Strijelci za pobjedu bili su Ayew u 19. minuti, te Eze u 37. minuti. Oba gola, Bournemouth je primio iz kornera.


Danas se još sasataju Brighton i Arsenal, koji bi ako pobjedi mogao otići na 7 bodova prednosti pred drugoplasiranim Manchester Cityjem