Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

SP U KATARU

Fenomenalan Maroko šokirao Belgiju!

Autor: Zadarski list

27.11.2022. 16:12
Fenomenalan Maroko šokirao Belgiju!

Foto: Reuters



U prvom susretu drugog kola skupine F, Maroko je pomalo iznenađujuće rezultatom 2:0 pobijedio Belgiju. Prvo poluvrijeme završeno je bez pogodaka, no prilika nije manjkalo.


Početak utakmice obilježila je promjena golmana Maroka u zadnjim trenucima. Prvi golman, Yassime Bounou, je nakon intoniranja himni zamijenjen Munirom El Kajouijem. Ispostavilo se da je Bounou imao želučanih problema.


Njegovi problemi nisu se prebacili na marokansku ekipu koja je bila bolja u prvom poluvremenu. Bilo je nekoliko izglednih prilika za gol na obje strane. Belgijska mreža se zatresla u sudačkom produžetku, no zbog zaleđa ili ometanja golmana, nije sasvim jasno koji je razlog, VAR je poništio pogodak Maroka.




U drugom poluvremenu odlična i živa utakmica se nastavila. Sve je kulminiralo u 73. minuti kada Sabiri iz “mrtvog kuta” zabija za vodstvo Maroka i ogromno slavlje marokanskih navijača na tribinama, kojih je bilo desetak tisuća.


Unatoč prednosti, Marokanci se nisu odlučili na “zatvaranja utakmice” i čuvanje rezultata, nego su nastavili s odličnom igrom. Belgijanci su u posljednjih 10-ak minuta stvorili nekoliko dobrih, izglednih prilika. Najbliže je pogotku bio Jan Vertonghen kada je nakon kornera, glavom pucao tik uz vratnicu.


Potvrdu pobjede i monumentalnih 3 boda, osigurao je Aboukhlal zakucava loptu pod gredu u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena.


Maroko sada ima 4 boda, dok Belgija ima 3. U posljednjem kolu, Maroko igra protiv Kanada, a Belgija protiv Hrvatske.