Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Formula 1

FIA zabranila vozačima zabranila političke i osobne komentare, Hamilton se toga neće držati

Autor: Hina

15.02.2023. 20:40
FIA zabranila vozačima zabranila političke i osobne komentare, Hamilton se toga neće držati

Foto: Lewis Hamilton/Foto REUTERS

"Ništa me neće spriječiti da govorim o stvarima koje me fasciniraju i problemima koji postoje", rekao je Lewis Hamilton



LONDON, Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Britanac Lewis Hamilton poručio je da ga ništa neće spriječiti da kaže što misli, premda je Međunarodna automobilska federacija (FIA) vozačima zabranila političke, religiozne ili osobne komentare i istupe bez dozvole.


“Ništa me neće spriječiti da govorim o stvarima koje me fasciniraju i problemima koji postoje”, rekao je sedmostruki svjetski prvak.


U prosincu je FIA ažurirala Međunarodni sportski kodeks zabranivši vozačima političke, religiozne ili osobne komentare i istupe bez ranije dozvole.




“Zabranjeno je općenito iskazivanje i prikazivanje političkih, vjerskih i osobnih izjava i komentara koji osobito krše opće načelo neutralnosti koje FIA promovira u skladu sa svojim statutom,” navodi se.


Međutim, Hamilton je poručio kako će i dalje izražavati svoje mišljenje o važnim društvenim temama.


“Kao što sam rekao, i dalje ću govoriti što mislim. Još uvijek imamo ovu platformu i još uvijek ima puno stvari s kojima se moramo pozabaviti,” poručio je 38-godišnji Britanac.


“Sport i dalje ima odgovornost govoriti, stvarati svijest o važnim temama, osobito dok putujemo na različita mjesta. Tako da se za mene ništa ne mijenja,” bio je jasan.


Hamilton je u prošlosti često govorio o rasnoj nepravdi, promicanju raznolikosti i rješavanje niza pitanja od okoliša do ljudskih prava.


FIA za sada nije navela kakve kazne prijete vozačima u slučaju kršenja pravila.


Nova sezona svjetskog prvenstva formule 1 počinje 5. ožujka Velikom nagradom Bahreina.