Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Turska Super Lig

Galatasaray razbio Fenerbahče u najvećem derbiju turskog nogometa, tom pobjedom "pobjegao" na četiri boda prednosti na tablici

Autor: Hina

08.01.2023. 20:20
Galatasaray razbio Fenerbahče u najvećem derbiju turskog nogometa, tom pobjedom

Foto: Reuters



U najvećem derbiju turskog nogometa Galatasaray je na gostovanju pobijedio Fenerbahče sa 3-0 pobjegavši najvećem suparniku na četiri boda prednosti.


Galatasaray je poveo u 32. minuti golom Sergia Oliveire, na 2-0 je povisio Kerem Akturkoglu, da bi konačnih 3-0 postavio Mauro Icardi u desetoj minuti sudačke nadoknade.


Gosti su još dva puta treseli suparničku mrežu, ali su golovi Abdulkerima Bardakcija u 14. i Kerema Akturkoglua u 17. minuti poništeni nakon asistencije VAR-a. Domaćin je od 86. minute igrao bez isključenog Irfana Cana Kahvecija koji je “pocrvenio” zbog oštrog prekršaja.




Bila je to najuvjerljivija pobjeda Galatasarayja protiv najomraženijeg suparnika u posljednjih 17 godina.


Galatasaray je sedmom uzastopnom ligaškom pobjedom pobjegao Fenerbahčeu na četiri boda prednosti.


U ranije odigranom susretu Umraniyespor je na gostovanju pobijedio Giresunspor sa 1-0, a pogodak odluke zabio je hrvatski nogometaš Antonio Mršić.


Mršić, koji za Umraniyespor igra od 2021. godine, pogodak je postigao u 83. minuti. Bio je to njegov peti gol ove sezone.


Prije dolaska u klub iz predgrađa Istanbula, Mršić je igrao za Balikesirspor, izraelske klubove Bnei Yehuda, Bnei Sakhnin i Hapoel Rishon LeZion, te Zadar, Split… Za Umraniyespor je nastupio i Tomislav Glumac, bivši branič Hajduka, Zadra i Splita koji je u Turskoj od 2015. godine.


U drugom susretu Karagumruk i Konyaspor su odigrali 3-3. Domaćin je vodio 2-0, a imao je i 3-2, ali su gosti uspjeli izvući bod i to golom u petoj minuti nadoknade, a sva tri gola za goste zabio je Senegalac Mame Diouf (65, 72, 90+5).


Kod prvog gola Konyaspora asistent je bio Robert Murić koji je ušao u igru u 59. minuti. Za Karagumruk su zabili Magoed Ozdojev (7), Mbaye Diagne (33) i Kerim Frei (88).


Murić je u Konyu stigao u lipnju ove godine zajedno s Domagojem Pavičićem iz Rijeke.


Konyaspor se nalazi na sedmom mjestu ljestvice turskog prvenstva, dok je Umraniyespor na 18. mjestu sa 14 bodova, tri manje od zone spasa.