Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Konferencijska liga

Gent pobjedom u Istanbulu izborio četvrtfinale Konferencijske lige

Autor: Hina

15.03.2023. 20:36
Gent pobjedom u Istanbulu izborio četvrtfinale Konferencijske lige

Foto: Gift Orban/Foto REUTERS

Nigerijac Gift Orban je zabio tri gola za svega četiri minute i postao vlasnik najbržeg hat-tricka u europskim kupovima



ISTANBUL Nogometaši belgijskog Genta izborili su plasman u četvrtfinale Konferencijske lige nakon što su u uzvratnom susretu osmine finala na gostovanju pobijedili turski Istanbul Basaksehir sa 4-1 nakon 1-1 iz prve utakmice.


Belgijski sastav je utakmicu prelomio od 31. do 37. minute postigavši čak četiri gola.


Nigerijac Gift Orban je zabio tri gola za svega četiri minute, točnije za tri minute i 25 sekundi (31, 32, 34), a među strijelce se upisao i Hugo Cuypers (37). U drugom dijelu za turski sastav je zabio Adnan Januzaj u 88. minuti.




Orban je tako postao vlasnik najbržeg hat-tricka u europskim kupovima. Do sada je rekord držao napadač Liverpoola Mohamed Salah koji je u 7-1 pobjedi protiv Rangersa tri gola zabio za šest minuta i 12 sekundi.


Prije samo tri dana 20-godišnji Nigerijac je zabio četiri gola u 6-2 pobjedi Genta protiv Waregema postavši prvi igrač koji je postigao četiri gola u utakmici belgijske Jupiler Pro lige. Ukupno je u zadnjih šest nastup zabio 10 golova.


Orban je u Gent stigao u siječnju iz norveškog Stabaeka za 3.3 milijuna eura, a belgijski mediji navode kako je njegova cijena već sada 50 milijuna eura.


Preostale uzvratne utakmice osmine finala igraju se u četvrtak.


Na rasporedu su ogledi Djurgardens – Lech Poznanj (0-2), Sivaspor – Fiorentina (0-1), Slovan Bratislava – Basel (2-2), AZ Alkmaar – Lazio (2-1), Villarreal – Anderlecht (1-1), Nica – Šerif Tiraspol (1-0), te West Ham – AEK Larnaka (2-0).