Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bundesliga

Golijada u Munchenu, Gvardiol ponovno zabio u laganoj pobjedi

Autor: Hina

11.03.2023. 18:40
Golijada u Munchenu, Gvardiol ponovno zabio u laganoj pobjedi

Foto: Reuters



Bayern je sačuvao vodstvo u Bundesligi svladavši u 24. kolu Bundeslige kod kuće Augsburg s 5-3, dok je Joško Gvardiol bio strijelac u pobjedi svog Leipziga 3-0 nad Borussiom (M).


Bayern je upisao 15. pobjedu od početka prvenstva i prvi je na tablici sa 52 boda, odnosno ima tri boda više od Borussije Dortmund koja kasnije danas gostuje kod Schalkea. S druge strane, Augsburg je na 13. poziciji sa 27 bodova. Augsburg je poveo već u trećoj minuti golom Mergima Berishe, ali je Bayern do kraja poluvremena četiri puta pogađao mrežu gostujuće momčadi. Prvi je zabio Joao Cancelo u 15. minuti, zatim je Benjamin Pavard doveo Bayern u vodstvo golovima u 19. i 35. minuti, a točku na prvo poluvrijeme stavio je Leroy Sane u 45. minuti. U 60. minuti Berisha je bio precizan s bijele točke i smanjio rezultat na 4-2, Alfonso Davies u 74. minuti ponovno je Bayernu donio tri pogotka prednosti, a konačan rezultat postavio je Irvin Cardona u 93. minuti.


Josip Stanišić je ostao na klupi Bayerna, Dion Beljo je odigrao prvo poluvrijeme za Augsburg.




Gvardiol je ponovno zabio za RB Leipzig, a nakon što je postigao pogodak u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja, u subotu je bio strijelac protiv Borussije Mönchengladbach.Joško je dao treći gol u 80. minuti, a prije njega su za domaćina zabili Timo Werner (58) i Emil Forsberg (71).


Nogometaši Eintrachta i Stuttgarta odigrali su neriješeno 1-1. Momčad iz Frankfurta povela je u 55. minuti golom Sebastiana Rodea, a Silas je izjednačio za Stuttgart 20 minuta kasnije. Kod Eintrachta je Kristijan Jakić ušao u 71. minuti, a Hrvoje Smolčić ostao na klupi, dok je Borna Sosa odigrao cijelu utakmicu za Stuttgart.  Momčad iz Fankfurta je i dalje šesta momčad lige s 40 bodova, dok je Stuttgart na 16. poziciji s 20 bodova.


Istim rezultatom završio je i dvoboj Herthe i Mainza u Berlinu. Hertha je povela u 18. minuti golom Jessi Ngankam iz jedanaesterca, a bod Mainzu donio je Francuz Ludovic Ajourqe u 57. minuti. Filip Uremović je odigrao svih 90 minuta za Herthu, a Ivan Šunjić ušao u 64. minuti. Momčad Mainza je sedma na ljestvici njemačkog prvenstva sa 36 bodova, dok je Hertha na 15. poziciji sa 21 bodom.