Srijeda, 17. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Novi izbornik Kauboja

Goran Perkovac na svom predstavljanju: "U reprezentaciji neće biti mjesta za egoistične igrače"

Autor: Hina

03.02.2023. 14:11
Goran Perkovac na svom predstavljanju:

Foto: Foto handball.ch

Vrhunski sportaši pomalo su svi egoisti, ali treba se podrediti kolektivu, istaknuo je Perkovac



ZAGREB U reprezentaciji neće biti mjesta za egoistične igrače, kazao je na novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije Goran Perkovac na svom predstavljanju u Zagrebu.


Perkovac je naslijedio Hrvoja Horvata, koji je otišao nakon devetog mjesta na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj.


“Egoistični igrači kod mene neće igrati. Vrhunski sportaši pomalo su svi egoisti, ali treba se podrediti kolektivu”, istaknuo je Perkovac.




Perkovac je kao igrač osvojio je broncu na Olimpijskim igrama u Seulu 1988. godine u dresu Jugoslavije, a osam godina kasnije s Hrvatskom je u Atlanti osvojio zlato. Vodio je reprezentacije Grčke i Švicarske, a sada je dobio priliku na klupi kao novi, ukupno deseti izbornik Hrvatske.


“San je svakog trenera, tako i mene, biti hrvatski izbornik. Šteta što nemamo više dana za pripreme, da uspijemo nešto više odraditi na taktičkim pripremama i uigravanju ekipu, ali imam ideju kako bi to trebalo izgledati, znam kostur ekipe. Vrlo je bitno da ekipa koju sad uspostavimo bude sljedećih pet godina zajedno, uz manje korekcije i zato mi je važan razgovor s Duvnjakom, Cindrićem, Karačićem, Gojunom, Štrlekom i ostalim iskusnijim igračima”, kazao je Perkovac, koji se uskoro sprema na put u Njemačku i Poljsku.


“Jedan od prvih razgovora bit će onaj s kapetanom Domagojem Duvnjakom. Važno mi je razgovarati s njime i vidjeti želi li on igrati za reprezentaciju”.


Hrvatsku očekuje nastavak kvalifikacija za EURO, te borba za mjesto na Olimpijskim igrama.


Perkovac je naglasio da još pregovara s potencijalnim članovima stručnog stožera, a dodao je i da je Hrvatska najbolje rezultate imali kad je većina igrača dolazila iz Zagreba.


“Trenutno to nije moguće, ali ćemo raditi na tome.Volio bih da organiziramo sastanke sa svim trenerima i momčadima Hrvatske lige. Svima nam je u cilju da Hrvatska bude u vrhu, a ne na 15. mjestu”, zaključio je novi izbornik.