Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SUPERSPORT NL

Hajduk nakon više od dvije godine pobijedio Osijek

Autor: Hina

05.11.2022. 19:46
Hajduk nakon više od dvije godine pobijedio Osijek

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL



Hajduk u derbiju 16. kola pobijedio Osijek na Poljudu, rezultatom 3:1.


To je bila prva pobjeda Hajduka nad Osijekom nakon više od dvije godine.


Od samog početka utakmice Hajduk se nametnuo i već u 10. minuti Sahiti zabija za vodstvo. Nakon toga, Osijek se malo pribrao i postao opasniji po gol vratara Sentića. Mladi domaći golman imao je nekoliko lijepih intervencija, no u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena lijepim volejem Leovac je zabio za Osijek i rezultatom 1:1 išlo se na poluvrijeme.




Nažalost po sve gledatelje, dobar ritam i intezitet iz prvog poluvrijeme nisu se prelili u drugo poluvrijeme.


U 69. Livaja “panenkom” s bijele točke zabija za novo vodstvo Hajduka.  15 minuta kasnije Mlakar glavom zabija za potvrdu nove pobjede.


Ovaj derbi sudili su suci iz Cipra.


Uz dvije utakmice više Hajduk se vodećem Dinamu približio na bod zaostatka, dok je od trećeg Osijeka pobjegao na sedam bodova. Vrijedi naglasiti da je u posljednjih osam međusobnih prvenstvenih utakmica Osijek dobio četiri puta, dok su četiri utakmice završile bez pobjednika.


U prvom subotnjem ogledu igrači Slaven Belupa i Lokomotive su u Koprivnici odigrali 0-0, s tim da domaći sastav nije iskoristio  igrača više od 67. minute. Oba su sastava s ovim bodom ostala na istim pozicijama na ljestvici, Slaven Belupo je četvrti i sada ima 25 bodova, dok je Lokomotiva sedma i ima deset bodova manje od subotnjeg suparnika.


U nedjelju će igrati Varaždin i Rijeka od 15 sati, dok se u posljednjoj utakmici kola sastaju Dinamo i Šibenik od 17.10 sati.