Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

SUPERSPORT HNL

Hajduk s igračem više nadigrao Varaždin i prekinuo niz poraza

Autor: Hina

11.02.2023. 19:52
Hajduk s igračem više nadigrao Varaždin i prekinuo niz poraza

Foto: Pixsell



Nogometaši Hajduka svladali su u gostima Varaždin 4-1 (0-0) u susretu 21. kola HNL, a Splićani su u završnici dvoboja naplatili igrača više.


Svi su golovi postignuti u drugom poluvremenu. Hajduk je poveo golom Daria Melnjaka u 47. minuti. Izjednačio je Fran Brodić četiri minute kasnije, ali je domaćin od 55. imao igrača manje nakon grubog starta Agona Elezija. Utakmica je odlučena u završnici. Marko Livaja je u 77. minuti dao pogodak za 2-1, a 18-godišnji Rokas Pukštas u 79. za 3-1. Isti igrač zaključio je niz pogodaka u 91. minuti za konačnih 4-1.


Hajduk je bio nešto aktivniji u prvom poluvremenu te se dogodilo više opasnijih situacija u domaćem nego li u gostujućem šesnaestercu. Filip Krovinović se dva puta u uvodnih trideset minuta našao u šansama dovesti Hajduk u vodstvo. No, u 12. minuti je njegov udarac s deset metara odlično zaustavio vratar Varaždina Zelenika, dok je u 28. sporo i loše reagirao nakon lijepe asistencije Livaje.




Kako je utakmica prolazila tako je i Varaždin bio sve okrenutiji napadačkim akcijama. Domaći su igrači najčešće pokušavali dalekometnim udarcima, no prvih 45 minuta ipak je završilo bez da su se tresle mreže.


U prvom poluvremenu su obje momčadi tražile jedanaesterac zbog igranja rukom, no sudac i VAR su u oba slučaja ostali mirni. No, mreža se zatresla odmah na početku drugog dijela. Nakon kornera na prvu vratnicu loptu je glavom zahvatio Dario Melnjak, a lopta se od grede odbila točno koliko treba da punim obujmom pređe vratarsku liniju.


Međutim, Hajduk je vodio tek nekoliko minuta. Opet je Awaziem pogriješio u opasnoj zoni, pri dodavanju, a cijela domaća akcija završila je gromovitim udarcem Frana Brodića i pogotkom za 1-1. Situacija se vrlo brzo nakon toga opet promijenila,u 55. minuti je Elezi žestoko startao na Lovrencsicsu te je zbog toga dobio crveni karton.


Sve do kraja Hajduk je bio bolji na terenu i vrlo brzo nakon isključenja Splićani su imali dvije odlične šanse . Prvo je u 61. minuti Livaja pucao preko vrata, dok je u 63. gađao Pukštas, ali su Zelenika i greda zaustavili novo vodstvo gostiju. Unatoč desetorici na terenu domaćin je igrao hrabro te je bilo dužih perioda u kojima su Varaždinci držali loptu pa čak i pritiskali suparnika.


Utakmica je odlučena u posljednjih petnaest minuta. Prvo je Fossati u 77. minuti poslao lijepu loptu, a Livaja je još bolje primirio prsima i pospremio u mrežu za 2-1. Još je ljepši pogodak Hajduk dao u 79. minuti kada je, nakon asistencije Melnjaka, volej udarcem, u padu, za 3-1 zabio mladi Pukštas. Sve je zaključeno golom u 91. minuti. Livaja je asistirao, a Pukštas postavio konačnih 4-1.


Uz utakmicu više Hajduk ima osam bodova manje od vodećeg Dinama, s tim da su Splićani ovom pobjedom prekinuli negativan mini niz od dva poraza. Varaždin je ostao šesti na ljestvici. U nastavku subote još će se u 21. kolu sastati Osijek – Slaven Belupo. Dvoboj počinje u 17.10 sati.


U nedjelju su na rasporedu posljednje dvije utakmice ovog kola. Od 15 sati igraju Šibenik – Lokomotiva, a potom na Rujevici, od 17.10 sati Rijeka – Gorica.