Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Svjetski skijaški kup

Henrik Kristoffersen pobjednik trećeg slaloma sezone, Zubčić završio 15., a Kolega 18.

Autor: Hina

04.01.2023. 20:30
Henrik Kristoffersen pobjednik trećeg slaloma sezone, Zubčić završio 15., a Kolega 18.

Foto: Filip Zubčić/Foto REUTERS

Matej Vidović nije izborio drugu vožnju nakon što je bio u 41. u prvom nastupu, a Istok Rodeš nije završio prvu vožnju



GARMISCH-PARTENKIRCHEN Norvežanin Henrik Kristoffersen pobjednik je trećeg slaloma sezone Svjetskog kupa održanog u Garmisch-Partenkirchenu, a od četvorice hrvatskih predstavnika najbolji je bio Filip Zubčić koji je zauzeo 15. mjesto, dok je Samuel Kolega bio 18.


Kristoffersen je ostvario i najbolje vrijeme prve vožnje sa startnim brojem jedan. Upravo su se startni brojevi pokazali presudnima u slalomu koji su krojili loši uvjeti na stazi koja se zbog blagih temperatura “raspala”.


Norvežanin je do treće uzastopne pobjede u Garmisch-Partenkirchenu, te 29. u karijeri stigao s rezultatom 1:48.37. Drugi je bio Austrijanac Manuel Feller sa 1.22 sekunde zaostatka, dok je treći bio Francuz Clement Noel sa 1.46 sekunde zaostatka. Kristoffersen je tako postao prvi skijaš nakon Talijana Alberta Tombe s tri slalomske pobjede u Garmisch-Partenkirchenu.




Spomenimo i sjajan rezultat Talijana Stefana Grossa koji je nakon prve vožnje bio na 26. mjestu, no odličnim drugim nastupom i činjenicom da su uvjeti na stati nako njegove vožnje bili sve gori, stigao je do pete pozicije.


U Garmisch-Partenkirchenu su nastupila i četvorica hrvatskih skijaša. Filip Zubčić je osvojio 15. mjesto, dok je Samuel Kolega bio tri stepenice niže. Matej Vidović nije izborio drugu vožnju nakon što je bio u 41. u prvom nastupu, a Istok Rodeš nije završio prvu vožnju.


Nakon tri održana slaloma, vodi Kristoffersen sa 220 bodova, Feller je drugi sa 205 bodova, a treće mjesto drži Švicarac Daniel Yule sa 186 bodova. Filip Zubčić je 23. sa 29 bodova, dok je Samuel Kolega 28. sa 18 bodova.


U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Švicarac Marco Odermatt sa 946 bodova, ispred Norvežanina Aleksandera Aamodta Kildea sa 617 i Kristoffersena sa 485 bodova. Zubčić je 26. sa 109 bodova, a Kolega drži 95. mjesto sa 18 bodova.


Skijaši sada sele u Adelboden gdje su na rasporedu veleslalom (7. siječnja) i slalom (8. siječnja).