Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

NBA LIGA

Hornetsi pokvarili Curryjev povratak u rodni grad, Lakersi ostali jedina momčad bez pobjede

Autor:

30.10.2022. 10:37
Hornetsi pokvarili Curryjev povratak u rodni grad, Lakersi ostali jedina momčad bez pobjede

Foto: Reuters



Lakersi su ostali jedina momčad bez pobjede ove sezone u NBA ligi. Kingsi su nakon četiri uvodne poraza konačno stigli do prvog trijumfa. Kevin Huerter odveo je sa 27 poena (od toga sedam trica!) Sacramento do pobjede nad Miamijem. Tyler Herro je postigao 34 poena kod Heatsa.


Hornetsi su pokvarili privremeni povratak Stephena Curryja na domaći parket iako su bili oslabljeni za LaMelo Balla i Terryja Roziera. Aktualni prvaci nisu iskoristili tu činjenicu. Naletjeli su na raspoloženog PJ Washingtona (31 poen) i Gordona Haywarda (23 poena). Curry je dao sve od sebe, postigao je 31 poen i uhvatio 11 skokova, ali i promašio tricu koja je mogla spriječiti odlazak utakmice u produžetke. Pogodio je tek 3 od 13 pokušaja za tri poena.


– Očito su nas itekako ozbiljno shvatili i odlučili da nam ništa neće dati na jednostavan način. Mi smo s druge strane bili svjesni da će biti jako agresivni… – rekao je Curry nakon utakmice.


Netsi su upisali i peti poraz u šestom susretu. Novak u ligi Bennedict Mathurin je s učinkom karijere (32 poena) predvodio Pacerse do pobjede. Postigao je pritom i šest od ukupno 23 trice koliko je pogodila Indiana. To je novi klupski rekord, dosadašnji je iznosio 21 tricu što je ostvareno protiv Bucksa 2021. godine. Kyrie Irving je postigao 35 poena uz šut 13-22 iz igre.


Joel Embiid se vratio u sastav Philadelphije nakon utakmice pauze (ozljeda koljena) i postigao odlučujuću tricu 18 sekundi prije kraja u vrućoj završnici utakmice u Chicagu. Utakmicu je  zaključio s 25 poena, sedam skokova i četiri asistencije. James Harden imao je lošu šutersku večer. Pogodio je svih 11 slobodnih bacanja, ali tek dvije od 13 lopti iz igre!


Giannis Antetokounmpo i Jrue Holiday zabili su po 34 poena u pobjedi Bucksa nad Hawksima. Trae Young je uzvratio s 42 poena.


Luka Dončić je i petu utakmicu zaredom zabio najmanje 30 poena (31), no njegovi Mavsi su ostali bez svega nakon što su izgubili u produžetku od Oklahome. Shai Gilgeous-Alexander je s 38 poena najzaslužniji za sjajnu završnicu u kojoj je Oklahoma prvo nadoknadila osam poena zaostatka u zadnje dvije minute regularnog dijela, a onda otplovila do pobjede u produžetku. Slovenski košarkaš za 31 poen potrošio dosta lopti, imao je tek 30 posto šuta iz igre. S druge strane uhvatio je 16 skokova i podijelio 10 asistencija za drugi uzastopni “triple-double” učinak.


Memphis bez Ja Moranta nije uspio zaustaviti Utah koji je predvođen Laurijem Markkanenom i Kellyjem Olynykim (svaki po 23 poena) ostvario i iznenađujuću petu pobjedu ove sezone.


REZULTATI


Utah – Memphis 124:123


Dallas – Oklahoma 111:117


Milwaukee – Atlanta 123:115


Chicago – Philadelphia 109:114


Brooklyn – Indiana 116:125


Charlotte – Golden State 120:113


Sacramento – Miami 119:113