Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

SP u rukometu

Horvat nije htio previše komentirati suđenje španjolskog dvojca: "Ne možemo biti sretni, ali imamo se pravo nadati"

Autor: Hina

20.01.2023. 07:39
Horvat nije htio previše komentirati suđenje španjolskog dvojca:

Foto: Hrvoje Horvat/Foto PIXSELL

Svašta se dešava, zašto ne bi vjerovali do samog kraja - kazao je izbornik Hrvoje Horvat



MALMO Ne možemo biti sretni jer nismo osvojili dva boda. Ostaje još nekakva nada, imamo se pravo nadati, kazao je izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Hrvoje Horvat nakon remija protiv Danske koji “kauboje” ostavlja samo s teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale SP-a.


U susretu 1. kola skupine IV drugog kruga Svjetskog prvenstva, hrvatska rukometna reprezentacija je u Malmou pred više od 11.000 gledatelja odigrala 32-32 protiv svjetskih prvaka Danaca i tako ostala samo na teoretskim izgledima za plasman u četvrtfinale.


Hrvatska je odigrala sjajno, čvrsto i borbeno, ali nažalost nije uspjela slaviti protiv dvostrukih svjetskih prvaka. Hrvatska je veći dio utakmice vodila, u jednom trenutku smo imali i četiri razlike, no Danska se vratila, u završnici je povela, imala je i zadnji napad koji nije realizirala. Cindrić je u zadnjoj sekundi pucao sa sredine terena, ali nije uspio.




“Treba čestitati dečkima, odigrati ovakvu utakmicu je herojski. Sigurno ne možemo biti sretni jer nismo osvojili oba dva boda. Ne možemo do kraja biti zadovoljni, ostaje još nekakva nada, može tinjati. Imamo se pravo nadati, igrat ćemo do kraja ovo prvenstvo. Svašta se dešava, zašto ne bi vjerovali do samog kraja,” kazao je izbornik Hrvoje Horvat koji nije želio previše komentirati neuvjerljivo suđenje španjolskog dvojca.


“Bilo je grešaka, ali sada nema smisla previše komentirati. Prošla je utakmica, rezultat je upisan i ne bi ništa previše komentirao. Trebamo gledati da ovakva izdanja imamo uvijek i da probamo preostale dvije utakmice ne pokvariti sliku koju smo ostavili protiv Danske.”


Najefikasniji u hrvatskim redovima bili su Marin Šipić s devet, Filip Glavaš s osam, te Luka Cindrić s pet golova.


“Odigrali smo jednu vrlo tešku utakmicu, sve smo dali od sebe, svaki od nas. Nažalost, nismo pobijedili, ali možemo biti zadovoljni s prikazanom igrom,” kazao je Cindrić.


“Dobro smo otvorili susret, znali smo da samo čvrstom obranom možemo parirati Dancima. U drugom poluvremenu smo imali problema s njihovom igrom sedam na šest, ali smo držali rezultat koji nam je bio odgovarajući. Nismo pokleknuli, držali smo se, na kraju je završilo bez pobjednika. Suđenje neću komentirati, ali sramota je da se ovakvoj utakmici dosudi deset lopti za njih, a niti jedna za nas,” dodao je.


Igor Karačić je završio utakmicu s tri gola.


“Trudili smo se od prve do zadnje minute. Držali smo ih cijelu utakmicu, nisu imali prava riješenja. Teško je komentirati na kraju, možda je ostalo neke teoretske nade. Nažalost, na neke stvari na terenu, što se tiče naše igre i angažmana možemo utjecati, ali na neke više sile ne možemo. Nismo otišli tamo gdje smo željeli,” kazao je Karačić nastavivši: “Želio bi pohvaliti dečke, poslije onako bolnog poraza od Egipta, vratili smo se i skupili. Kada se uđe opušteno, hladne glave, a željni pobjede i dokazivanja, onda to izgleda kao danas.”


Karačić je naglasio kako je sada najvažnije izboriti kvalifikacije za Olimpijske igre.


“Hrvatska još puno godina može igrati dobar rukomet, ali rezultati su takvi kakvi su. U blagom smo padu, ne smijemo dozvoliti da i drugi put izgubimo olimpijske igre.”