Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Odličan start

Hrvati debitirali u Bundesligi i odmah ostavili dubok trag, Čolina strijelac, Beljo asistent

Autor: Hina

22.01.2023. 17:40
Hrvati debitirali u Bundesligi i odmah ostavili dubok trag, Čolina strijelac, Beljo asistent

Foto: Dion Drena Beljo slavi sa suigračima/Foto REUTERS



Sjajnu su utakmicu 16. kola Bundeslige odigrali nogometaši Borussije i Augsburga u Dortmundu, a domaćin je na kraju slavio s 4-3.


Za goste su u službenoj utakmici debitirali hrvatski nogometaši Dion Drena Beljo i David Čolina. Obojica su ostavili duboki trag u ovom dvoboju gdje je njihova momčad na kraju ipak ostala bez ičega.


U prvom poluvremenu Borussia je dva puta vodila, ali su se gosti ekspresno vraćali iz zaostatka. Treba naglasiti da je za prvi pogodak Augsburga zaslužan Dion Drena Beljo, mladi hrvatski reprezentativac, koji je ove zime iz Osijeka preselio u Bundesligu. Beljo je ukrao loptu i lijepo proigrao Maiera koji je pogodio za tadašnjih 1-1.




Do novog vodstva Borussia (D) je došla u 75., ali je na 3-3 samo dvije minute kasnije izjednačio hrvatski igrač David Čolina, koji je kao i Beljo ove zime došao u Augsburg napustivši Hajduk. Inače, Čolina je travnjak na Signal Iduna stadionu osjetio minutu prije pogotka kada je ušao u igru.


U 78. minuti Borussia (D) je opet povela, a sjajan je pogodak, iskosa s vrha šesnaesterca, postigao Reyna za domaće slavlje. Borussia (D) se popela na šesto mjesto ljestvice, dok je Augsburg ostao petnaesti.