Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Košarkaši na okupu

Hrvatska košarkaška reprezentacija se okupila za pretkvalifikacije za EuroBasket

Autor: Hina

20.02.2023. 11:06
Hrvatska košarkaška reprezentacija se okupila za pretkvalifikacije za EuroBasket

Foto: Aleksandar Petrović/Foto PIXSELL

Hrvatska se nalazi na drugom mjestu u skupini s omjerom pobjeda i poraza 3-1, isti omjer ima i vodeća Poljska koja je bolja u međusobnim susretima



ZAGREB  Hrvatska muška košarkaška reprezentacija od ponedjeljka u Zagrebu trenira za posljednje dvije utkamice pretkvalifikacija za EuroBasket 2025. godine, koje će odigrati u četvrtak protiv Švicarske u Fribourgu te protiv Austrije u nedjelju u Splitu.


Vremena za uigravanje praktički i nema, nakon samo četiri treninga slijedi put u Švicarsku u srijedu, a mnogi repezentativci su još tijekom vikenda igrali važne utakmice za trofeje u nacionalnim kupovima.


“Pet-šest igrača je još u subotu igralo utakmice, Kapusta u Zagrebu, Branković i Rudan su igrali finale srpskog kupa, Filipović je igrao utakmice španjolskog prvenstva, a još ih je nekoliko imalo obaveza. Kroz dva dana, odnosno četiri treninga moramo obnoviti sve što smo radili prošli put i dodati par novih stvari jer imamo malo drugačije koncipiranu momčad. Vjerujem da smo u boljem stanju no što je to bilo u studenom i sad treba prionuti poslu”, izjavio je v.d. izbornika Aleksandar Petrović.




Izbornik Petrović na put u Švicarsku povest će svih 15 igrača kako bi na treninzima imao tri petorke.


“Ovaj put želim svaki trening iskoristiti na najbolji mogući način. Čertdeset minuta jedne utakmice je premalo da bi svi dobili kvalitetnu šansu. Međutim, kad to rastegnemo na sedam dana, što treninga, što utakmica, svatko će od njih imati prilike pokazati u kakvom je stanju i kolika im je kvaliteta”, dodao je Petrović.


Hrvatska se nalazi na drugom mjestu u skupini s omjerom pobjeda i poraza 3-1, isti omjer ima i vodeća Poljska koja je bolja u međusobnim susretima. Slijede Švicarska sa 2-2 i Austrija sa 0-4.


REPREZENTACIJA


Dominik Mavra


Borna Kapusta


Goran Filipović


Antonio Jordano


Toni Perković


Roko Badžim


Toni Nakić


Lovre Runjić


Mateo Drežnjak


Dario Drežnjak


Matej Rudan


Tomislav Buljan


Roko Prkačin


Danko Branković


Tomislav Ivišić