Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Hrvatska pobijedila Maroko s velikih 12 razlike, no protiv Danske treba mnogo bolje

Autor: A.P.

17.01.2023. 22:18
Hrvatska pobijedila Maroko s velikih 12 razlike, no protiv Danske treba mnogo bolje

Foto: Pixsell



Zašto bi bilo jednostavno, kada možemo iskomplicirati koliko maksimalno možemo. Hrvatska je pobijedila u posljednjoj utakmici u Jonkopingu. Bili smo apsolutni favoriti protiv Maroka, no po dobrom starom običaju krenuli smo “u grču”.


Sve u svemu, pomalo kaotična utakmica gdje se u konačnici u obrani, kada se oduzmu Cindrić i Jelinić, nije znalo “tko pije, tko plaća”. U konačnici najbolje večeras je bilo to što je Maroko protivnik koji, nasreću, nije dorastao da drži Hrvatsku 60 minuta u neizvjesnosti.


Prvih 15 minuta bilo je praktički negledljivo. Nakon toga, konačno je proradio Luka Cindrić kojeg smo čekali u prve dvije utakmice na ovom Prvenstvu i njegovoj odličnoj igri pridružio se i Marin Jelinić koji su donijeli preokret i vodstvo Hrvatskoj. Na poluvrijeme otišli smo s 2 razlike, 15:13, a u nastavak krenuli smo jednako furiozno.




Jednostavno rečeno, iskustvo i kvaliteta presudili su u drugom poluvremenu kada se igra Maroka raspala. U konačnici mirno smo priveli utakmicu kraju i sve skupa izgleda kao teško razbijanje jer smo pobijedili velikih 12 razlike, 36:24.


Ruku na srce, mnogo toga nije bilo dobro, pogotovo u početku, no Cindrić i Jelinić potegnuli su kada je trebalo. Uz svo dužno poštovanje Maroku, ali protiv jačih reprezentacija ne smijemo ovisiti o dva igrača. Daleko najbolji igrač utakmice bio je Luka Cindrić koji je imao realizaciju 9/9, no uz fantastičnu realizaciju Cindrić je igrao odličnu obranu. Važno je za istaknuti kako nam se pojavio i golman, Slavić je branio samo 40-ak minuta i skupio 8 obrana.


Hrvatska ide dalje, odlazi u Malmo gdje za dva dana igra protiv Danske. U toj drugoj fazi natjecanja još igramo protiv Bahreina i Belgije. Vrijeme utakmica još nije poznato.


U toj zadnjoj utakmici, Danska je s 13 razlike pobijedila Tunis i uništila im nade za daljnju fazu natjecanja. Za kraj kažimo kako su drugu fazu natjecanja izborili i naši susjedi Srbi, koji su pobijedili Katar rezultatom 34:24.


Norveška se mučila do samog kraja s Nizozemcima, no na kraju Norveška je pobijedila i prenosi maksimalan broj bodova u drugi krug.


 


SKUPINE DRUGOG KRUGA


SKUPINA 1


Španjolska, Francuska, Slovenija, Crnga Gora, Poljska, Iran


SKUPINA 2


Švedska, Portugal, Island, Mađarska, Brazil, Zelenortski Otoci


SKUPINA 3


Norveška, Nizozemska, Argentina, Njemačka, Srbija, Katar


SKUPINA 4


Danska, Belgija, Bahrein, Hrvatska, Egipat, SAD