Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Svjetski kup u vaterpolu

Hrvatska vodila cijeli susret i onda u zadnjoj četvrtini potopljeni od Talijana

Autor: Hina

11.03.2023. 21:23
Hrvatska vodila cijeli susret i onda u zadnjoj četvrtini potopljeni od Talijana

Foto: Pixsell



Hrvatska vaterpolska reprezentacija izgubila je u 3. kolu kvalifikacija Svjetskog kupa u Zagrebu od Italije s 13-14 (4-2, 4-4, 4-4, 1-7).


Izabranici Ivice Tucka izgubili su na nevjerojatan način od Italije jer su osam minuta prije kraja vodili s čak pet golova razlike, a onda je uslijedila zadnja četvrtina, vjerojatno najgora u povijesti naše vaterpolske reprezentacije.


Hrvatska je puno bolje otvorila utakmicu, poveli su s 3-0, a u drugoj četvrtini Barakude imaju prednost od 6-3. Hrvatska je zadržala dobru igru i nakon tri četvrtine vodila je s 12-7 i činilo se da će lako ubilježiti i treću pobjedu. No, u zadnjoj četvrtini uslijedio je rijetko viđeni preokret Talijana, koji su ne samo nadoknadili pet golova razlike, već i pobijedili, dobivši četvrtinu s nestvarnih 7-1.




Kod Hrvatske je četiri gola postigao Jerko Marinić Kragić, tri je dodao Andrija Bašić, a dva Konstantin Harkov, dok je Marko Bijač imao 11 obrana. Talijane je s tri gola predvodio Luca Marzialli.


Hrvatska sada ima dvije pobjede i poraz, kao i Amerikanci i Mađari, dok vode Talijani sa sve tri pobjede. Plasman u završnicu ostvarit će tri prvoplasirane selekcije.