Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

EP rukometašica

Hrvatske rukometašice čeka i drugi ispit na EURO-u: "Čvrstom obranom do bodova protiv Mađarica"

Autor: Hina

06.11.2022. 09:13
Hrvatske rukometašice čeka i drugi ispit na EURO-u:

Foto: Ivana Kapitanović/Foto PIXSELL

Utakmica u Stožicama počinje u 18 sati



LJUBLJANA  Nakon poraza od Norveške, hrvatske rukometašice danas 18 sati u ljubljanskoj dvorani Stožice očekuje susret 2. kola skupine A Europskog prvenstva protiv Mađarske. Nakon poraza od Norveške i očekivane pobjede Mađarske nad Švicarskom, hrvatske rukometašice očekuje iznimno važna utakmica. Pobjednik tog susreta vrlo vjerojatno prenosi dva boda u drugi krug.


Naša reprezentacija pružila je dobar otpor favoriziranom sastavu Norveške, koji je aktualni svjetski i europski prvak. Bez obzira na brojne promjene u njihovom sastavu i oslabljenu Hrvatsku, koja igra bez Ćamile Mičijević, Dejane Milosavljević, Ane Turk, Josipe Mamić i Katarine Pavlović, Norveška je još jednom pokazala klasu i ponovno istaknula kandidaturu za najviše postolje.


Mađarska se dosta namučila protiv borbene Švicarske. Do pobjede 33:28 stigla je u posljednjih desetak minuta kad su Švicarke napravile bezbroj tehničkih pogrešaka igrom sedam na šest i praznim vratima.




– U susretu protiv Norveške smo imale previše tehničkih pogrešaka, na tome smo izgubile. Međutim, pokazale smo da možemo, a sada nas očekuju važne utakmice. Mađarska je dosta mlađa ekipa, ali smatram da možemo igrati protiv njih. Vole brzi rukomet, kontre i polukontre. Najslabija im je obrana, obrambeno nisu na tako dobroj razini. Naša obrana je sigurno bolja. Imamo energiju, veselje, bodrimo se. To nas krasi – kazala je hrvatska vratarka Ivana Kapitanović.


Mađarska je do sada osvojila četiri medalje na europskim spotrama. Prvakinje su bile 2000., a tu su još i tri bronce 1998., 2004. i 2012 godine. U posljednjih šest godina promijenile su pet izbornika, tragajući za nekim tko ih može ponovno vratiti na pobjedničko postolje.


– Bit će to jedna od ključnih utakmica, a naš cilj je pobjeda – rekla je Kristina Prkačin.


Hrvatska i Mađarska do sada su igrale šest puta na velikim natjecanjima. Svaka reprezentacija ima po tri pobjede. Posljednje mađarsko slavlje bilo je na EP-u u Francuskoj 2018. (24:18), a hrvatsko u Danskoj prije dvije godine (24:22).