Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pripreme rukometaša

Hrvatski rukometaši u Poreču se pripremaju za nadolazeće SP: "Nadam se da ćemo biti kao i naši nogometaši..."

Autor: Hina

03.01.2023. 12:30
Hrvatski rukometaši u Poreču se pripremaju za nadolazeće SP:

Foto: Jakov Gojun je ponovo među "kaubojima"/Foto PIXSELL

Uvijek me impresioniraju naši nogometaši, otkad je došao Zlatko Dalić oni dišu kao jedan - rekao je Jakov Gojun



ZAGREB Hrvatska muška seniorska reprezentacija  se u Poreču priprema za Svjetsko prvenstvo, a uvertira nadolazećem natjecanju bit će Croatia Cup na kojem će uz domaćina Hrvatsku od 6. do 8. siječnja nastupiti Sjeverna Makedonija i Izrael.


Hrvatski reprezentativac Jakov Gojun ističe važnost ovakvih pripremnih utakmica.


“Svi znamo što nam je činiti, prije svega da se dobro pripremimo ovih desetak dana, da ostanemo svi zdravi i da dočekamo prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu. Te utakmice uvijek dobro dođu da se isprobaju neke varijante. Trener će nas puno rotirati da vidi na koga će se moći osloniti i tko je spreman”, kazao je Gojun, dodavši da je bitno  da reprezentacija bude ‘dobar tim’.




“Uvijek me impresioniraju naši nogometaši, otkad je došao Zlatko Dalić oni dišu kao jedan. Nadam se da ćemo i mi biti takvi”.


Hrvatska prvu utakmicu igra u petak protiv Sjeverne Makedonije (20.15 sati) koja je također sudionik Svjetskog prvenstva.


“Sada smo dobili teškog, nezgodnog protivnika. Ali imamo vremena da se dobro spremimo, prve utakmice su vijek teške. Puno bi značilo da dobijemo tu prvu utakmicu, da dobijemo dobar vjetar u leđa za prvenstvo”, kazao je Gojun na kraju.


Nakon petka i otvaranja Croatia Cupa, u subotu igraju Sjeverna Makedonija i Izrael, a u nedjelju Hrvatska i Izrael. Sve se utakmice igraju u dvorani “Žatika” s početkom u 20.15 sati.


Svjetsko rukometno prvenstvo, koje se održava u Švedskoj i Poljskoj, počinje 11. siječnja, a završava 29. siječnja. Prvi nastup u Jankopingu Hrvatska ima protiv Egipta 13. siječnja (u 20.30 sati). Dva dana poslije na redu su Sjedinjene Američke Države te na kraju prve faze 17. siječnja Maroko.