Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Pripremna utakmica

Hrvatski rukometaši u Poreču uvjerljivo nadigrali Izrael u generalki za SP

Autor: Igor Duvnjak

08.01.2023. 22:49
Hrvatski rukometaši u Poreču uvjerljivo nadigrali Izrael u generalki za SP

Foto: Pixsell



Posljednji susret Croatia Cupa: Hrvatska – Izrael 38:23.


Hrvatska je pred punim tribinama porečke “Žatike” očekivano nadigrala Izrael u generalki za Svjetsko prvenstvo, čime je i osvojila tradicionalni međunarodni turnir, Croatia Cup. Igrači izbornika Hrvoja Horvata su vrlo brzo Izraelcima počeli demonstrirati zbog čega su neupitni favoriti, do konca su ostvarili uvjerljivu pobjedu.z


Hrvatska je pred riječkim golmanom Dinom Slavićem i alternacijom, mladim Dominikom Kuzmanovićem, otvorila obrambeni kišobran “6-0”, zonom u čiju su sredinu stali iskusnici Musa i nekadašnji Zamećanin Gojun. Ta obrana na startu nije impresionirala izraelske goste. No, domaćini su brzo serijama od 3:0 prvo odmakli na 3:1, a onda pogotkom Ivana Martinovića na 7:3 u 10. minuti.




Hrvatski golovi su se redali kao na tekućoj vrpci, Musa je povećao na 10:5 iz kontre. Nakon Slavićeva skinutog zicera, Zvonimir Srna je zakucao za 13:7 poslije trećine igre. Do odlaska na odmor paljba je s hrvatske strane prvo malo utihnula, no Dominik Kuzmanović je obranio i svoj drugi sedmerac, a uskoro je lakim golovima Luke Šebetića 16:8. Do odlaska u svlačionicu Hrvatska je sačuvala razliku, vodila je svojom kišom golova 20:10.


Ishod prvog dijela nadmetanja je zorno dokazao kako je riječ o kvalitetno izrazito neravnopravnim konkurentima pa je i najvećem skeptiku u domaćim redovima bilo jasno kako je u preostalih 30 minuta jedina neizvjesnost s koliko će golova razlike hrvatska reprezentacija pobijediti u ovoj igri mačke i miša.


U 38. minuti Marin Šipić je pogodio za 24:13 te su preostale minute Horvatu poslužile i za uvježbavanje različitih postava i taktičkih varijanti kako bi njegova momčad pokazala što ljepše lice na skorašnjem Svjetskom prvenstvu.