Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Euforija u Marseilleu

Hrvatski stručnjak burno je proslavio veliki trijumf nad PSG-om: "Moji igrači mogu biti ponosni!"

Autor: Portal Novi list

09.02.2023. 07:23
Hrvatski stručnjak burno je proslavio veliki trijumf nad PSG-om:

Foto: Christophe Galtier i Igor Tudor/Foto REUTERS

PSG je jako težak protivnik, velik je pritisak igrati protiv njih, ali čak i u trenucima kad bismo fizički padali, uspjeli smo se obraniti i ne primit gol - rekao je Tudor



RIJEKA Igor Tudor burno je zajedno s igračima Marseillea proslavio pobjedu nad PSG-om i plasman u četvrtfinale Kupa Francuske. Na presici nakon utakmice stiglo ga je i logično pitanje: Je li ovo njegova najbolja utakmica otkada je na kormilu Olympiquea?


– Ne volim tako uspoređivati stvari, ali odigrali smo vrlo dobro, i što je jako bitno, vratili smo se pobjedom nakon poraza od Nice. Sve uz svemu, prekrasno, moji igrači mogu biti ponosni! – rekao je između ostaloga hrvatski stručnjak na klupi francuskog velikana.


PSG je jako težak protivnik, velik je pritisak igrati protiv njih, ali čak i u trenucima kad bismo fizički padali, uspjeli smo se obraniti i ne primit gol.




Tudor je odlučio veznjaka Valentina Rongiera gurnuti na poziciju središnjeg stopera u zadnjoj liniji s trojicom braniča.


– Šalili smo se na račun toga na kraju utakmice, rekao sam mu da bi odsad stalno mogao igrati stopera. On je jako inteligentan, prilagodljiv igrač, a daje nam dodatnu kvalitetu u kontroli lopte u zadnjoj liniji. Generalno gledajući, stoperi i veznjaci mogu zamijeniti uloge, pa vidimo to i po našim stoperima koji uvijek izlaze visoko i sudjeluju u igri – objasnio je Tudor.