Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Svjetski kup

Hrvatski vaterpolisti s 14-8 pobijedili Japan

Autor: Hina

12.03.2023. 19:59
Hrvatski vaterpolisti s 14-8 pobijedili Japan

Foto: Marko Prpić/PIXSELL



Novu su pobjedu na zagrebačkom turniru Svjetskog kupa ostvarili hrvatski vaterpolisti, ovaj put su svladali Japan 14-8 (5-2, 5-3, 4-1, 0-2).


Japanski vaterpolisti dobro su otvorili utakmicu te su poveli 2-1, ali je Hrvatska uzvratila s četiri gola u nizu do kraja prve četvrtine i povela 5-2. U relativno laganom ritmu Hrvatska je odradila ostatak utakmice. Povećala je razliku na konačnih šest golova i slavila 14-8. U posljednjoj četvrtini Hrvatska je potpuno stala te su Japanci takvo što iskoristili i posljednji dio igre dobili s 2-0.


Loren Fatović je zabio pet golova iz pet pokušaja, dok je tri gola za Hrvatsku dodao Jerko Marinić Kragić. Po jedan su dali Burić, Krapić, Dužević, Bukić, Bašić i Harkov.




Hrvatska je u ovom susretu vrlo dobro koristila igrača više, zabila je šest golova iz deset takvih napada.


Na vrhu ljestvice su Hrvatska i Italija sa po devet bodova, ali Italija ima utakmicu manje. Mađarska i SAD imaju šest bodova, ali također utakmicu manje od Hrvatske, dok su na dnu ljestvice Francuska i Japan bez bodova. Plasman na završnicu izborit će tri najbolje momčadi.


U ponedjeljak će igrati Mađarska – SAD te Francuska – Japan. Hrvatska iduću, ujedno i posljednju utakmicu na turniru, igra u utorak, 14. ožujka, a suparnik će biti Mađarska.


Svjetski kup, turnir u Zagrebu (4. kolo):


Hrvatska – Japan 14-8


Italija – Francuska (20.30 sati)