Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

U Posedarje stiže Urania

Hrvatski vitez želi bodove protiv momčadi iz Baške Vode

Autor: Drago Bajković

11.11.2022. 18:04
Hrvatski vitez želi bodove protiv momčadi iz Baške Vode

Foto: Arhiva ZL



Hrvatski vitez Posedarje u 13. kolu Treće NL jug na svom travnjaku dočekuje Uraniju. Posedarci su u velikom naletu i žele nastaviti pobjedničku seriju. Definitivno su papirnati favoriti u ovom dvoboju, ali niti jednog suparnika ne smije se shvatiti olako.


U prošlom kolu momčad Marka Pinčića slavila je u derbiju kola protiv Uskoka na njihovom travnjaku rezultatom 0:2. S druge strane Urania je na svom terenu u Baškoj Vodi poražena od Splita rezultatom 0:1. I sam pogled na ljestvicu puno govori. HV Posedarje je na 4. mjestu s 22 osvojena boda dok Urania na 15. mjestu ima tek 7. Posedarci žele šestu pobjedu u nizu, ali morat će natopiti svoje dresove znojem ako misle osvojiti trobod.


– Ova pobjeda u Klisu puno nam znači. Želja nam je bila bodovno se izjednačiti s njima i preskočiti ih na ljestvici. I priključiti se borbi za sam vrh ljestvice. U tome smo i uspjeli, a ako se ne varam ovo je prva pobjeda HV Posedarja u gostima kod Uskoka. Odlično nas ide, sve se posložilo što se vidi i po ovih pet pobjeda zaredom koje smo ostvarili. Sada moramo tako nastaviti i dalje – rekao je prvotimac HV Posedarja Mario Pedišić. 




Bez obzira što su favoriti u današnjem dvoboju protiv Uranije, ozbiljno ih shvaćaju.


– Svjesni smo uloge favita u ovoj utakmici, ali to ništa posebno ne znači. Nema mjesta nikakvom opuštanju jer bi nas to moglo skupo koštati. Bez obzira što je Urania trenutačno pri dnu ljestvice, respektiramo ih. Znamo da će se zatvoriti na našem travnjaku, a na nama je da se od prve minute nametnemo i pokušamo što prije probiti taj blok. Vjerujem da ćemo pred našim navijačima uspjeti u svom naumu i osvojiti tri boda – kazao je Pedišić u najavi utakmice.