Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Žele daleko

I suzdržani japanski novinari podlegli su euforiji: "Modrića u Japanu obožavaju, ali..."

Autor: Hina

02.12.2022. 13:51
I suzdržani japanski novinari podlegli su euforiji:

Foto: Foto REUTERS

Protiv Hrvatske možemo ispisati povijest, poručila je novinarka Nikkan sporta



DOHA Čak i suzdržani japanski novinari nisu skrivali oduševljenje ulaskom njihove reprezentacije u osminu finala Svjetskog prvenstva u Katru.


Premda su bivši svjetski prvaci Španjolci i Nijemci bili apsolutni favoriti za prolaz skupine, japanska reprezentacije je sve šokirala osvojivši prvo mjesto.


Odabranici izbornika Hajimea Moriyasa su zaprepastili svijet pobjedom protiv Njemačke sa 2-1 u prvom kolu. Potom su izgubili od Kostarike (0-1), a u zadnjem kolu srušili i “Furiju (2-1) za prvo mjesto u skupini i okršaj s Hrvatskom 5. prosinca na stadionu Al Janoub u Al Wakrahi.




“Svi smo iznenađeni, ovo je veliki uspjeh. U Japanu su svi sretni. Nitko nije očekivao ovakav uspjeh, ove rezultate. Ljudi su izašli na ulice kako bi proslavili ovaj podvig,” rekla nam je Ayano Iso iz Nikkan Sporta.


Zanimljivo, dio japanskih kolega nije dobio dozvolu svojih šefova za razgovor s hrvatskom kolegama.


“Priželjkivali smo prolaz skupine, ali u skupini s dva bivša svjetska prvaka i dvije velesile kao što su Španjolska i Njemačka, teško je bilo očekivati ne prvo mjesto, već i prolaz. Međutim, naša snaga je stvarna,” dodao je japanski kolega, koji je zamolio za anonimnost.


Japanu je ovo sedmi uzastopni nastup na svjetskim prvenstvima pri čemu su četvrti put prošli skupinu. Dalje od osmine finala nisu prošli. Sada im na putu najvećeg uspjeha u povijesti japanskog nogometa stoje aktualni svjetski doprvaci.


“Hrvatska ima jaku momčad, neće biti lako. Međutim, neće biti lako niti hrvatskoj reprezentaciji,” dodala je Iso otkrivši tko je najveća zvijezda “Vatrenih” u “Zemlji izlazećeg sunca”.


Luka Modrić. Njega u Japanu obožavaju,” dodala je naglasivši: “Vjerujem u našu reprezentaciju, imamo odličnu ekipu s mnogo igrača koji igraju u europskim klubovima. Jedna od najvećih zvijzda naše reprezentacije je veznjak Real Sociedada Takefusa Kubo. Iznimno je brz i pokretljiv. Odličan je i veznjak Brightona Kaoru Mitoma.”


Novinarka Nikkan Sporta je uzpozorila kako bi Japan mogao imati i veliku podršku na tribinama.


“Sigurno će nas biti nekoliko tisuća. Protiv Hrvatske možemo ispisati povijest,” poručila je Iso.