Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Dvostruki strijelac

Ivan Bubalo: U Posedarju nas očekuje pravi derbi

Autor: Šime Ćurko

28.02.2023. 13:24
Ivan Bubalo: U Posedarju nas očekuje pravi derbi

Foto: HNK Zadar



Ivan Bubalo, napadač Zadra, četvrti put ove sezone zabio je dva zgoditka na istoj utakmici, a u domaćoj (5:0) pobjedi protiv Splita u 17. kolu Treće HNL jug prekinuo je golgeterski post od 274 minute. Načeo je Splićane u 5. minuti i otvorio utakmicu, a onda u 40. zaključio utakmicu s dva zgoditka. Oba je zabio na sličan način: primio je precizna dodavanja s desne strane te još preciznije pogodio prvo lijevi, pa onda poluvolejem i desni kut mladog splitskog vratara Duje Kolovrata. S deset golova Bubalo je prvi topnik Zadra i četvrti strijelac lige. Vodeći je Lovre Čirjak iz Hrvatskog viteza Posedarje, koji je postigao 14 zgoditaka. Iskusni 32-godišnji napadač Zadra dva zgoditka na istoj utakmici prije Splita zabio je i Kamenu, Slogi i Zagori.


– U utakmicu smo ušli onako kako smo se dogovorili u svlačionici, ali zaista ne pamtim pet golova u jednom poluvremenu, a mislim da se niti stariji u Klubu ne mogu sjetiti takve situacije na poluvremenu utakmice. Napravili smo presing i rano poveli 3:0, pa smo poslije malo stali. Nismo više lovili rezultat – kaže Bubalo koji se tako protiv Splita vratio starim navikama – golovima.


– Nedostajali su mi golovi, trebao mi je zgoditak da ponovno vratim pravi golgeterski osjećaj. Napadač živi od golova, pa se nadam da će ubuduće biti još bolje – zadovoljan je Bubalo činjenicom kako je protiv Splita prvenstveni učinak zaokružio na dvoznamenkastoj cifri. Dosad je odigrao 12 utakmica u kojima je pogodio 10 puta (0,83 po utakmici), dok je u prosjeku zabijao oko 58. minute. Sljedeći izazov Zadranima je županijski derbi u 18. kolu u Posedarju.




– Bit će napeto s obje strane. Teren je kratak, publika dosta blizu igrališta, tako da ćemo sigurno imati pravi osjećaj derbija. Pozivam sve naše navijače na utakmicu kako bismo se u Posedarju osjećali kao na domaćem terenu – zaključio je Bubalo.