ponedjeljak, 29. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

26 C°

Povratak

Ivan Dodig se vratio u tenisku reprezentaciju nakon tri godine: "Za Rijeku me vežu lijepe uspomene"

Autor: Zlatko Horvat

04.02.2023. 07:33
Ivan Dodig se vratio u tenisku reprezentaciju nakon tri godine:

Foto: Ivan Dodig/Foto A. DURGUT/PIXSELL

Na početku karijere igrao je za riječki Kvarner u Prvoj ligi



RIJEKA Ivan Dodig se poslije završnice 2019. godine u Madridu vratio u sastav hrvatske reprezentacije. Tenisač iz Međugorja, koji je godinu ranije s Hrvatskom u Lilleu slavio osvajanje titule pobjednika Davis Cupa, prihvatio je poziv izbornika, iako je imao problema s leđima u Australiji.


– Uskočio sam pomoći, zamijeniti Matu. Igramo kući, nadam se da će ispasti dobro.


Na početku karijere igrao je za riječki Kvarner u Prvoj ligi.




– Sjećam se. Igrao sam ligu za Kvarner prije petnaestak godina. Lijepe uspomene, uvijek sam bio dobrodošao. Zato mi je drago što ćemo ovaj susret igrati u Rijeci. Dvorana je predivna, hotel još bolji i stvarno je lijepo opet doći.


Skupilo se godina, 38. Odavno se oprostio od singla, ali u parovima je u svjetskom vrhu.


– Pitaju me drugi, pitam i ja sam sebe, do kada. Ne znam. Rezultati u dobri, prošlu godinu završio sam kao deveti na svijetu. Nemam razloga prestati. Tijelo daje znakove umora, ali imam još motiva, želje i volje, to je ono što me vuče. Prošle godine sam krenuo igrati s Austinom Krajicekom. Imali smo odlične turnire, kraj sezone je bio vrhunski sa sedam finala u pola godine. Još osvajam velike turnire, dobivam velike mečeve, nadam se da mogu produžiti karijeru još koju godinu. Još se ne dam.


Igrao je s Matom i Nikolom, koji su zajedno osvojili Wimbledon, olimpijsko zlato…


– Iskreno, vjerovao sam da će biti uspješni. Dugo se znamo, s Matom sam igrao kad je imao 17 godina. Igrali smo zajedno finale Zagreba… Nikola je kvalitetan, dugo je igrao u pojedinačnoj konkurenciji i bio je oko 200. mjesta. Ta kvaliteta je došla do izražaja u parovima. Drago mi je zbog njega, super je momak, napravio je odličnu karijeru, a još je dugo godina ispred njega. To je dobro i za hrvatski tenis i reprezentaciju. Imamo velike igrače koji osvajaju velike turnire.