Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Eduard da Silva

Iz Rio de Janiera javio se legendarni napadač Vatrenih: "Htio bih vidjeti kako bi se ponašao Brazil kada bi prvi primio gol"

Autor: Portal Novi list

08.12.2022. 21:32
Iz Rio de Janiera javio se legendarni napadač Vatrenih:

Foto: Lucas Paqueta i Raphinha/Foto REUTERS

Ako Hrvatska izdrži prvih 20 minuta, oslobodit će se u igri - rekao je Dudu u HRT-ovoj emisiji Katara



RIJEKA Eduardo da Silva, Brazilac koji je godinama uspješno nastupao za hrvatsku nogometnu reprezentaciju, gostovao je u HRT-ovoj emisiji Katara.


– Ja sam rođen u Brazilu, ali svi znaju da sam jako rano došao u Hrvatsku. Hrvatska mi je dala šansu da budem ono što sam postigao u životu i naravno da sam zahvalan za to i naravno, sve dok Hrvatska igra, ja ću navijati za Hrvatsku – ističe legendarni napadač Vatrenih.


Iznio je i svoje viđenje kako bi stvari mogle izgledati na terenu u petak od 16 sati.


Eduardo da Silva/Foto Arhiva NL

Eduardo da Silva/Foto Arhiva NL




– Brazil je favorit, ne samo protiv Hrvatske, već i favorit da osvoji SP. Sada dolazi trenutak da je sve moguće. Ne znam kako će Dalić postaviti ekipu, možda će napadati. Pretpostavljam da će Brazil to raditi, ima brze i tehnički jake igrače. Ako Hrvatska izdrži prvih 20 minuta, oslobodit će se u igri. Htio bih vidjeti kako bi se ponašao Brazil kada bi prvi primio gol.


Glavno oružje Hrvatske je sredina terena, ističe Eduardo, dodajući da ako će biti pravi, da će Vatreni kontrolirati utakmicu.


– Brazilci dosta respektiraju Hrvatsku. No, primjetio sam, kako su oni pobijedili Koreance 4:1, a Hrvatska je prošla na penale, oni su sada podcijenili Hrvatsku. Misle da će to biti lako – govori Dudu koji se javio iz Brazila.


Prisjetio se 2014. godine kada je Brazil na domaćem terenu otvarao Svjetsko prvenstvo protiv Hrvatske, a tadašnji izbornik Niko Kovač nije ga uvrstio u prvu postavu.


– Žao mi je zbog toga, ja sam rođen u Brazilu. Nitko nije bio motiviraniji od mene za igrati tu utakmicu. Očekivao sam da ću barem malo odigrati. Da je barem napravio treću izmjenu, meni bi bilo lakše. Treća izmjena, obično se mijenja napadač, to nije napravljeno, pogodilo me to. Nećemo o tome previše, to je prošlost, pojašnjava.


Dodaje da živi u Rio de Janeiru te da mu sin, koji ima 11 godina, igra u Flamengu. Odgovorio je na pitanje i hoće li Eduardov nasljednik zaigrati za Hrvatsku.


– On je rekao da hoće, da je to njegov san. Ja se nadam da će to ostvariti – zaključio je Da Silva za HRT.