Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Uoči polufinala

Izbornik aktualnih svjetskih prvaka: "Sva sreća pa nisu navijači ti koji zabijaju golove"

Autor: Hina

13.12.2022. 19:36
Izbornik aktualnih svjetskih prvaka:

Foto: Didier Deschamps/Foto REUTERS

Na ovoj razini ništa nije slučajno i njihove uspjehe shvaćamo vrlo ozbiljno. Onaj tko pobijedi Belgiju, Španjolsku i Portugal ima veliku kvalitetu - kaže Hugo Lloris



AL KHOR Maroko ima ogromnu kvalitetu. Na terenu i izvan njega, rekao je francuski vratar Hugo Lloris uoči polufinalne utakmice svjetskog prvenstva ove dvije reprezentacije, u srijedu s početkom u 20 sati.


Aktualni svjetski prvaci Francuzi veliki su favoriti polufinalnog susreta protiv Maroka, no prva afrička reprezentacija koja se plasirala u polufinale ovog natjecanja ranije je izbacivala Španjolsku i Portugal tako da su Francuzi vrlo oprezni prije dvoboja.


„Možemo se samo diviti njihovom rezultatu i to poštovati. Na ovoj razini ništa nije slučajno i njihove uspjehe shvaćamo vrlo ozbiljno. Onaj tko pobijedi Belgiju, Španjolsku i Portugal ima veliku kvalitetu. Ne samo na terenu, već i izvan njega jer očito kod njih postoji prava kemija. Momčadski duh im je na vrlo visokoj razini“, rekao je vratar Francuske Hugo Lloris, a poštovanja prema idućem suparniku ima i izbornik svjetskih prvaka Didier Deschamps.




„Bit će jako bučno i pripremamo se za to. Sva sreća pa nisu navijači ti koji zabijaju golove. Doznali smo kako je igrati u toj situaciji kada smo se nadmetali protiv Tunisa. Psihički moramo biti spremni na to. Maroko? Griješe svi oni koji kažu da je to jedino jaka obrambena momčad koja je na ovom prvenstvu primila samo jedan pogodak i to autogol. Samo s obrambenom igrom ne bi dogurali ovako daleko“, dodao je Deschamps.


Na drugoj strani marokanski izbornik Walid Regragui ne želi sa svojom reprezentacijom stati ove srijede na čudesnom putu na svjetskom prvenstvu.


„Problem je ako dođete do polufinala i više niste gladni. Mi smo definitivno gladni, ambiciozni smo i želimo još. Nismo favoriti, ali vjerujemo u sebe. Mnogi su nas već odavno vidjeli izvan turnira, ali mi smo još tu. I borit ćemo se do kraja. Imamo problema s ozljedama, puno je igrača upitno i stvarno ne znam tko će biti u momčadi. To ću znati u posljednjem trenutku“, kazao je Regragui.