Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

25 C°

Davis Cup

Izbornik hrvatskih tenisača nakon poraza u polufinalu: "Imali smo šansu, ali ukupno gledano Australija je bila bolja"

Autor: Hina

26.11.2022. 11:49
Izbornik hrvatskih tenisača nakon poraza u polufinalu:

Foto: Izbornik Vedran Martić i Mate Pavić/Foto REUTERS

Imali smo šansu. Borna je odigrao ponovno fantastičan meč, a kod Marina se osjećao umor iz meča koji je odigrao dva dana ranije i koji je trajao više od tri sata - rekao je Vedran Martić



MALAGA  “Imali smo šansu, ali ukupno gledano je Australija bila bolja”, rekao je Vedran Martić, izbornik hrvatske Davis Cup reprezentacije, nakon polufinalnog poraza od Australije 1-2.


„Imali smo šansu. Borna je odigrao ponovno fantastičan meč, a kod Marina se osjećao umor iz meča koji je odigrao dva dana ranije i koji je trajao više od tri sata. U parovima smo osvojili prvi set, ali Australci su držali servis, napravili dva breaka i to je odlučilo meč. Mi smo imali neke šanse, ne previše, Australija je bila bolja i čestitam joj na pobjedi“, rekao je izbornik Vedran Martić.


Hrvatska je povela u polufinalnom susretu nakon što je Borna Ćorić sa 6-4, 6-3 pobijedio Thanasija Kokkinakisa, ali nakon toga je prvo izgubio Marin Čilić, a potom i, u dramatičnom dvoboju, odlični hrvatski par Nikola Mektić i Mate Pavić.




„Stvarno sam i danas odlično servirao, ali da budem iskren, isto tako sam se osjećao u izmjenama. Odigrao sam gotovo savršen meč i presretan sam. Nakon nekoliko gemova u kojima nisam došao ni blizu da napravim break dogovorio sam se s izbornikom da ću početi pogađati strane i na kraju mi se ta taktika jako isplatila“, rekao je Borna Ćorić nakon svoje pobjede koja je na kraju malo toga značila na putu prema mogućem finalu.


Ta jedna pobjeda nije bila dovoljna za konačno slavlje pa će u nedjeljnom finalu zaigrati Australci. Australija je tako ušla u finale prvi put nakon 2003. godine, kad je i osvojila naslov, a suparnik u nedjelju bit će joj pobjednik okršaja Italija – Kanada.


„Iza nas je još jedan veliki uspjeh. U Davis Cupu igra 137 zemalja, a mi smo ušli među četiri najbolje. Naravno, želja nam je bila da uđemo u finale i osvojimo naslov, ali ostaje nam da čestitamo Australcima i tražimo novu šansu iduće godine“, zaključio je Martić.