Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Teško protiv Saudijaca

Izbornik nakon zadnje provjere uoči SP-a: "Patili smo, a Livaja će već sutra biti u punom treningu"

Autor:

16.11.2022. 17:07
Izbornik nakon zadnje provjere uoči SP-a:

Foto: Zlatko Dalić/Foto REUTERS

Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Što je utakmica odmicala, mi smo bili svježiji. Najvažnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka za pet dana - rekao je izbornik Zlatko Dalić



RIJEKA Hrvatska nogometna reprezentacija slavila je u zadnjoj provjeri uoči Svjetskog prvenstva, Andrej Kramarić je pogotkom u 82. minuti Vatrenima donio pobjedu protiv Saudijske Arabije.


– Patili smo, a za šest dana nas čeka ista utakmica – u ranom terminu, teško vrijeme… Mučili smo se prvo poluvrijeme, bili smo bez energije, bez moći. Ja razumijem igrače, tek smo došli s puta i navikavamo se. Imali smo sreće u nekoliko situacija, mogli smo primiti gol. Poznajem ovu reprezentaciju, živi su, brzi, poletni. Što je utakmica odmicala, mi smo bili svježiji. Najvažnija je pobjeda i da smo vidjeli što nas čeka za pet dana – rekao je izbornik Zlatko Dalić za Novu TV.


Brozović se vraća nakon ozljede…




– Htjeli smo mu dati minutažu. Njegove trkačke sposobnosti nisu problem, a u pitanju je samo njegova forma. Nije dugo igrao, samo da uđe u formu, da osjeti loptu. I njemu je bilo teško, moramo biti sretni što je izdržao 70 minuta. Nije imao problema, to je plus.


Livaja zbog lakše ozljede mišića nije igrao protiv Saudijske Arabije.


– Livaja će već sutra biti u punom treningu, nije ozbiljna ozljeda, da je trebalo danas, on je mogao igrati, ali nije trebalo, no bit će spreman za prvu utakmicu – rekao je Dalić.


Vatreni će četvrtak provesti u Rijadu, nakon čega putuju u Katar, gdje u nedjelju starta Svjetsko prvenstvo utakmicom Katara i Ekvadora. Hrvatska prvu utakmicu igra 23. studenoga u 11 sati protiv Maroka.