Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Davis Cup

Izbornik zadovoljan i oprezan uoči nastavka susreta s Austrijom na Zametu: "I danas će svaki meč biti na nož..."

Autor: Zlatko Horvat

05.02.2023. 07:33
Izbornik zadovoljan i oprezan uoči nastavka susreta s Austrijom na Zametu:

Foto: Borna Gojo i izbornik Vedran Martić/Foto V. KARUZA

Nadam se dobrom meču Dodiga i Mektića u parovima, Ćorić je tu, Gojo je spreman ako bude trebalo - rekao je Martić



RIJEKA “Vodimo, ali još nije gotovo. Treba imati tri boda u kućici« – oprezan je izbornik Vedran Martić nakon subotnjeg dijela sudara Hrvatske i Austrije na Zametu. – I danas će svaki meč biti »na nož«. Sve je otvoreno. Nadam se dobrom meču Dodiga i Mektića u parovima, Ćorić je tu, Gojo je spreman ako bude trebalo.


Ipak, može biti ponosan na svoje igrače. Ćorić je odradio svoje, ali zato je Gojo napravio više od plana.


– Znamo koliko je Dominic Thiem opasan, ali Gojo je odigrao sjajno. Fantastično je servirao, odigrao je vrlo hrabro »tie-break«, izvukao je najbolje poteze poput najvećih igrača. Radujem se nastavku njegove sezone. Momci srcem igraju za Hrvatsku – kaže Martić.




Gojo je jednostavno dvije klase bolji kada treba igrati za reprezentaciju.


– Imamo sreću što je treći igrač Borna Gojo, koji je i lani na završnicu došao premoren, s novim reketom. Uskočio je umjesto ozlijeđenog Čilića, donio vrijedan bod protiv Argentine. Imamo širinu, nadam se da ove pobjede i ove mlađe motiviraju, pogotovo Gojine. Bolje s njegovoj igrom biti tisućiti na svijetu nego među 100 sa slabom igrom jer ćeš brzo skočiti. Šteta što nije mogao igrati Australian Open. Kada imaš igru, imaš sve, tako je to u tenisu.


  Prvi dan: Ćorić – Novak 6:3, 7:5, Gojo – Thiem 6:3, 7:6 (2).


Danas (13): Dodig/Mektić – Erler/Miedler, Ćorić – Thiem, Gojo – Novak.


Ostali rezultati kvalifikacijske runde: Mađarska – Francuska 2:3, Uzbekistan – SAD 0:4, Njemačka – Švicarska 2:3, Kolumbija – V. Britanija 1:2, Norveška – Srbija 0:4, Čile – Kazahstan 1:1, J. Koreja – Belgija 0:2, Švedska – BiH 3:1, Nizozemska – Slovačka 2:0, Finska – Argentina 1:1, Portugal – Češka 0:1.