Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Svjetsko rukometno prvenstvo

Izostanak Gottfridssona bio je preskup za Šveđane, u finalu nas očekuje vječiti derbi dvije rukometne velesile

Autor: A.P.

27.01.2023. 22:36
Izostanak Gottfridssona bio je preskup za Šveđane, u finalu nas očekuje vječiti derbi dvije rukometne velesile

Foto: Reuters



Drugi polufinalni susret, onaj između Francuske i Švedske igran je u Tele2 areni u Stockholmu. Ovo je za ove dvije reprezentacije treći međusobni susret u polufinalnu nekog velikog natjecanja zaredom. Zanimljivosti radi, ista stvar je i bila s prvim polufinalnim parom ovog dana, Španjolskom i Danskom, u kojem je Danska slavila i ušla u finale.


U oba prijašnja polufinala, bolja je bila Švedska, no večeras to im nije pošlo za rukom. Francuska je zasluženo slavila 31:26(16:12)     Nedostatak Jima Gottfridssona za Šveđane bio je previše.


Francuzi su u susret krenuli konkretnije i nakon jedinog švedskog vodstva pri rezultatu 4:3, rade seriju 4:0 i odlaze na +3.




Uporni Šveđani brzo su se približili na samo gol zaostatka, no tada francuska mašinerija radi novu seriju 4:0 i odlaze na velikih +5, kojih su održali do poluvremena.


Drugo poluvrijeme nije donijelo neko pretjerano uzbuđenje jer su Francuzi taktički kontrolirali susret od prve minute drugog dijela.


Najzaslužniji za novo francusko finale definitivno je Fabregas, koji je sa svoje pozicije pivota zabio 6 pogodaka.


Dika Mem pridodao je 5 pogodaka, dok je na drugom kraju terena raspoložen bio i Vincent Gerard koji je obranio 12 udaraca, odnosno imao 38% obrana.


U finalu u nedjelju od 20:30 nas očekuje zasigurno fenomenalna utakmica jer se radi od jednom od najvećih svjetskih rukometni derbija, onaj između Danske i Francuske.


Za treće mjesto igraju Švedska i Španjolska. Ovo bi također trebala biti vrlo tijesna i zanimljiva utakmica, jer u konačnici nije jednako otići kući s i bez medalje. Vidjet ćemo koliko će se ove reprezentacije uspjeti resetirati nakon današnjih poraza. Ova utakmica igra se isto tako u nedjelju od 18 sati.