Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

NOVI TRENER

Jakirović: Rijeku ću vratiti tamo gdje joj je mjesto

Autor: Denis Frančisković

02.12.2022. 13:37
Jakirović: Rijeku ću vratiti tamo gdje joj je mjesto

Foto: Sergej Dreschler/NL



Sergej Jakirović i službeno je predstavljen javnosti kao novi trener Rijeke, donedavni kormilar Zrinjskog, lidera bosansko-hercegovačke Premier lige, preuzima kormilo uzdrmanih Bijelih u posebno teškom i osjetljivom klupskom trenutku.


Pripreme već u ponedjeljak


Pripreme kreću već u ponedjeljak i njihova glavnina bit će održana Rujevici, uz mogući koji kraći izlet van Rijeke.


– Veliko mi je zadovoljstvo i čast što sam ovdje, kad se pojavila ponuda Rijeke obavijestio sam svoj sada već bivši klub i mogu reći da se to nekako poklapalo s mojim ambicijama. Kako u životu, tako i u sportu postoje određeni ciklusi – ustvrdio je Jakirović.





– U Mostaru sam proveo dvije godine i napravili smo jako puno. Došlo je vrijeme za neki novi iskorak, a Rijeka to za mene sigurno je.


Rijeka je sada na ljestvici u lošoj situaciji, ali uvijek je među četiri najbolja kluba u Hrvatskoj. Mora se boriti za najviše ciljeve.


Napravit ćemo sve da gledamo drugačiju Rijeku


Prepreka je postojala na realaciji Rijeka – Zrinjski, ali to je lijepo riješeno na obostrano zadovoljstvo. Nikome nije bilo lako, ali to su odluke koje morate donijeti u životu.


Smatram da idem korak naprijed i da je ovo za mene veliki izazov. Došao sam napraviti dobar posao.


Ne volim zonu komfora i napravit ćemo sve da na proljeće gledamo drugačiju Rijeku. Ali prije svega moramo dobro zasukati rukave i odraditi dobre pripreme.


Jakirović je imao ugovor sa Zrinjskim još godinu dana. Je li se lomio oko odluke?


Uzroke znamo, čeka nas težak posao


– Naravno da je uvijek teško donijeti jednu takvu odluku. Razgovarao sam s ljudima iz stožera i obitelji budući da mi je ona jako važna.


Živim u Zagrebu i djeca odrastaju. Ali što se tiče sportskih ciljeva, dolje smo napravili sjajne stvari, a Rijeka je korak naprijed. Oborili smo silne rekorde.


Već sam radio u Gorici i znam što znači Rijeka u HNL-u. Problema ima i oni se znaju, a naš je zadatak da ih sada rješavamo. Uzroke znamo, posljedice znamo i čeka nas težak posao. Želimo vratiti Rijeku tamo gdje joj je mjesto.


Ovo je bio najveći problem Rijeke


Najveći problemi Rijeke u jesenskoj igri iz kuta novog trenera?


– Fizička priprema bila je jedan od najvećih problema. Prema informacijama koje sam dobio na uvid u povijest neigranja, tu je puno ruptura, ozljeda…


To je znak da je fizička priprema momčadi loša. Rijeka je i dosta golova dobila između 60. i 80. minute i to kad je vodila ili imala neriješeni rezultat.


To se može riješiti, imamo zahtjevne pripreme i moje momčadi su bile besprijekorno spremne. To se pokazalo iako imao puno predrasuda prema BiH ligi.


Onaj tko neće tako raditi s nama nažalost neće biti s nama – znakovito ističe Jakirović čiji će prvi pomoćnik biti Marko Salatović, a kondicijski trener Marin Ivančić.


Đalović ostaje u ulozi drugog pomoćnika.