Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

čačić okupio modre

Jakov Gurlica na pripremama Dinama

Autor: Šime Ćurko

17.12.2022. 10:01
Jakov Gurlica na pripremama Dinama

Foto: Marko Lukunić/PIXSELL



Igrači Dinama okupili su se ovaj tjedan na Maksimiru i odradili prvi trening nakon stanke i jesenskog dijela sezone. Na okupljanje i prozivku trenera Ante Čačića stigli su Danijel Zagorac, Daniel Štefulj, Boško Šutalo, Arijan Ademi, Rasmus Lauritsen, Luka Ivanušec, Martin Baturina, Mahir Emreli, Petar Bočkaj, Robert Ljubičić, Josip Drmić, Marko Brkljača, Josip Mišić, Kevin Theophile-Catherine, Marko Bulat, Ivan Nevistić, Dino Perić, Luka Menalo i Dario Špikić, a prvoj momčadi ovim navratom su se pridružili i mladi igrači Luka Lukanić, Moreno Živković, Luka Vrbančić, Jakov Gurlica i Faris Krkalić.


Škabrnjanin Jakov Gurlica rođen je 2004. godine u Zadru. Iz NK Zadra je 2016. godine otišao u Dinamo, a igra na mjestu stopera i zadnjeg veznog. U slobodno vrijeme radi s Antoniom Pericom (Zadarnova). Gurlica nije jedini igrač iz Zadarske županije koji je u »modrom« kadru budući da prvotimac i Benkovčanin Marko Brkljača, također rođen 2004. godine. Dakako, tu je i reprezntativni vratar Dominik Livaković.


– Gurlica i Brkljača idu u pravom smjeru i dobro se razvijaju – kaže Tomislav Puljić, koji vodi karijeru Brkljače i Gurlice. Zagrebačkoj momčadi će se naknadno pridružiti Sadegh Moharrami i Stefan Ristovski koji su dobili nekoliko dana više za odmor, a hrvatski reprezentativci koji su na Svjetskom prvenstvu u Kataru, Livaković, Josip Šutalo, Mislav Oršić i Bruno Petković, stižu u Dinamov tabor 3. siječnja 2023.