Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

SP u Kataru

Japanci produžili ugovor svojem izborniku unatoč ispadanju od Hrvatske u osmini finala SP-a u Kataru

Autor: Hina

28.12.2022. 11:49
Japanci produžili ugovor svojem izborniku unatoč ispadanju od Hrvatske u osmini finala SP-a u Kataru

Foto: Hajime Moriyasu/Foto REUTERS

Hajime Moriyasu je tako postao prvi izbornik Japana koji je sačuvao svoje mjesto nakon svjetskog prvenstva



TOKIO Japanski izbornik Hajime Moriyasu, čija je momčad na SP-u u Katru pobijedila Njemačku i Španjolsku u grupnoj fazi, a onda ispala od Hrvatske u osmini finala, produljio je ugovor do svjetskog prvenstva  2026., objavio je u srijedu Japanski nogometni savez (JFA).


Hajime Moriyasu je tako postao prvi izbornik Japana koji je sačuvao svoje mjesto nakon svjetskog prvenstva.


“To je posao koji me ispunjava. To je je posao koji mi pruža priliku da se natječem na međunarodnoj sceni ponosan što sam Japanac. Zato sam pristao prihvatiti ponudu JFA-a”, kazao je 54-godišnji Moriyasu na konferenciji za novinare u Tokiju.




Bivši japanski reprezentativac (1992.-1996.), Moriyasu je preuzeo izborničku dužnost nakon SP 2018. u Rusiji gdje je bio kao pomoćni trener.


U Katru “plavi Samouraji” nisu uspjeli ostvariti cilj, a to je bio plasman u četvrtfinale do kojeg Japan nije nikada stigao.


Međutim, japanska je reprezentacija napravila čudo u prvom krugu pobijedivši Njemačku, a zatim i Španjolskoj istim rezultatom 2-1. Japan je grupnu fazu završio na prvom mjestu, a u osmini finala ga je porazila Hrvatska nakon izvođenja jedanaesteraca (1-1, 3-1).