Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Od 17 sati

Jazine Arbanasi u sedmom kolu gostuju kod Omiša

Autor: Paulo Sarić

12.11.2022. 13:36
Jazine Arbanasi u sedmom kolu gostuju kod Omiša

Foto: Andrija Jančijev/KK Zadar



Košarkaši Jazina Arbanasa danas u susretu sedmog kola Prve muške lige gostuju kod Omiš Čagalj Toursa. Bila bi to tek jedna u nizu utakmica za razvojnu momčad Zadra u drugom razredu hrvatske košarke da se termin nije preklapao s datumima održavanja prvog turnira Juniorske ABA lige koji je započeo sinoć u Laktašima. Zatražili su stoga iz zadarskih redova odgodu dvoboja i pronalaženje novog datuma koji bi odgovarao i jednoj i drugoj momčadi, na što su Omišani prvotno pristali, da bi prije nekoliko dana povukli pristanak, što je dovelo do prilično kaotične situacije u kojoj će Jazine na put u Omiš krenuti bez pola momčadi i prvog trenera Roka Jurline.


– S obzirom na čitavu situaciju, nezahvalno je pričati o bilo kakvim očekivanjima. Rasplet nas je iznenadio jer smo prošli tjedan dobili informaciju da će utakmica biti odgođena, da bi se iz Omiša u međuvremenu predomislili. Mi ćemo profesionalno odraditi susret i dati sve od sebe, pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – kazao je u najavi današnjeg dvoboja pomoćni trener Jazina Toni Matešić.


Odluka domaćina je pravdana nedostatcima adekvatnih termina, no u situaciji u kojoj se gotovo iz tjedna u tjedan priča o mladim igračima te važnosti kvalitetnog rada i velikog broja utakmica kako bi oni ispunili svoj potencijal, konačni rasplet definitivno zavrjeđuje dodatna pitanja.




– Po meni ovo nema veze sa sportom. Svi se kunu u mlade, a kada mladom igraču treba izaći u susret i uistinu mu pomoći okreće se glava i zamagljuju oči. Ne znam kako itko može imati korist od ove odluke. Važno je da se o ovome priča i da javnost zna što se događa, jer uz ovakve prijatelje ti ne trebaju neprijatelji – istaknuo je mladi stručnjak.


Zadrani će stoga u Omiš otputovati s »ostacima ostataka«. U autobus, ili možda dva automobila, bi trebali ući Petar Marić, Dino Palčić, Toni Dević Obradović te Maksim Matulina i Krševan Klarica, dok bi im se Marko Atelj i Anton Kazarnovski mogli priključiti da popune broj i tu i tamo pomognu »uhvatiti dah«.


– Na put ne idemo izgubiti, već idemo dati sve od sebe. Siguran sam da će momci to i napraviti – istaknuo je Matešić.


Utakmica se igra u sportskoj dvorani Ribnjak, s početkom u 17 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.