Četvrtak, 2. svibnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

23 C°

Prilika za podebljanje

Jazine u desetom kolu Prve muške lige dočekuju Ribolu

Autor: Paulo Sarić

03.12.2022. 11:34
Jazine u desetom kolu Prve muške lige dočekuju Ribolu

Foto: Mate Komina



Prošlotjedna pobjeda na gostovanju kod Hermes Analitice u Zagrebu došla je kao naručena igračima Jazina Arbanasa koji su njome prekinuli negativan niz od tri uzastopna poraza i stigli do četvrtog ovosezonskog trijumfa u Prvoj muškoj ligi. Prilika za podebljanje vrijedna dva boda dolazi već danas kada mladići iz razvojne momčadi Zadra dočekuju kaštelansku Ribolu, iskusnu momčad s nekolicinom lica poznatih svim ljubiteljima košarke.


– Nakon povratka s juniorskog turnira ABA lige smo imali dosta problema s ozljedama i bolestima te nam je prošlotjedna pobjeda u Zagrebu jako dobro došla. Ovaj tjedan smo kvalitetno trenirali te se nadam da ćemo to uspjeti prenijeti na parket i pružiti još jednu dobru partiju. Kaštela je nominalni favorit, no ispunimo li zahtjeve koje smo postavili pred igrače imat ćemo što za reći – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Roko Jurlina.


Ribola se trenutno nalazi na diobi treće pozicije na ljestvici s omjerom 6-3, a da je momčad Damira Rančića u jako dobroj formi svjedoči i podatak da su u posljednjih pet susreta samo jednom poraženi, i to od lidera prvenstva Dubrovnika.




– Očekuje nas opasan suparnik kojem okosnicu momčadi čine Ante Delaš i Mateo Kedžo. Istina, oni su sada u poznim godinama, ali tijekom svojih karijera su igrali na puno višoj razini od sadašnje te imaju pregršt iskustva. Kaštelani kroz njihov pick and roll i kroz igru Kedže na niskom postu grade taktiku, što im je u dosadašnjem dijelu sezone jako dobro polazilo za rukom. Ribola ima još kvalitetnih igrača, ali bez doprinosa spomenute dvojice teško može tražiti pozitivan rezultat te će zaustavljanje Delaša i Kedže biti ključ pobjede – poručio je Jurlina.


Utakmica se igra u dvorani Krešimir Ćosić, s početkom u 15 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.



Puntamičani kod Stoje


Drugi zadarski predstavnik Opus Puntamika danas u desetom kolu Prve muške lige gostuje kod pulske Stoje. Bit će to derbi začelja i susret dvije posljednje plasirane momčadi drugog razreda hrvatske košarke. Igrači Jakova Vladovića još uvijek nisu osjetili slast pobjede, dok su današnji domaćini upisali tek jedan trijumf, svladavši na samom otvaranju sezone Dubrovčane rezultatom 87:73. Utakmica se igra u dvorani Stoja s počekom u 19.30 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.