Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

FINALE KUPA

Jazine u finalu dalmatinske regije dočekuju Dubrovnik

Autor: Paulo Sarić

02.11.2022. 11:19
Jazine u finalu dalmatinske regije dočekuju Dubrovnik

Foto: Šime Zelić/KK Zadar



Košarkaše Jazina Arbanasa danas očekuje finale Kupa Krešimir Ćosić za regiju Dalmacija. S druge strane parketa će stajati ambiciozni Dubrovčani koji su složili igrački kadar koji bi se trebao boriti za ulazak u HT Premijer ligu, no dobra forma razvojne momčadi Zadra, okrunjena s pet uzastopnih pobjeda, kazuje da nas u Jazinama očekuje zanimljiv susret u kojem je svaki ishod moguć. Šanse Jazina bi svakako bile veće da trener Roko Jurlina može računati na četvoricu mladića koji su na dvojnoj licenci iz seniorske momčadi kluba s Višnjika, no borben i agresivan pristup zasigurno neće izostati.


Bez pola momčadi


– Dubrovnik je iskusna momčad, složena za promociju u elitni rang hrvatske košarke, s velikim brojem igrača koji su igrali na višoj razini. Nalaze se u dobrom ritmu te su prvi na ljestvici naše lige i zasigurno nas ne očekuje lagan zadatak. Mi smo povezali pet pobjeda, no zbog pravila natjecanja nećemo moći računati na Krševana Klaricu, Maksima Matulinu, Ivana Njegovana i Juricu Zagoršaka koji ne bi mogli nastupiti za Zadar u daljnjoj fazi kupa nastupe li za Jazine. Probleme nam stvaraju i ozljeda Antona Kazarnovskog koji nije nastupio ni u prošlom susretu protiv Kvarnera te bolest Petra Marića. Bit ćemo desetkovani u pravom smislu te riječi, ali dat ćemo sve od sebe kako bismo što je moguće duže držali utakmicu u rezultatskoj neizvjesnosti te ćemo, otvori li nam se prilika, pokušati pobijediti. Kup je specifično natjecanje i vjerujem da možemo parirati favoriziranim Dubrovčanima – kazao je u najavi današnjeg dvoboja trener Roko Jurlina.


Podići agresivnost


Bit će to drugi ovosezonski okršaj Jazina i Dubrovnika. Prvi je igran prije tri tjedna u Gospinom polju, gdje su igrači lanjskog trenera Zadra Ivana Perinčića stigli do rezultatski uvjerljive pobjede (78:59), no Jurlinini momci su povezali redove u odnosu na početak listopada te nas danas očekuje zanimljivija utakmica.




– U međuvremenu smo uvelike podigli razinu igre, što je rezultiralo s pet vezanih pobjeda. Dobili smo kontinuitet treninga te je vidljivo da smo druga momčad u odnosu na početak sezone, kada smo osjećali posljedice slabijeg pripremnog razdoblja i kasnog kompletiranja igračkog kadra. Dobro radimo te momci sve više prihvaćaju postulate koji su stavljeni pred njih. U odnosu na prvi međusobni susret morat ćemo podignuti agresivnost i pokušati nametnuti svoj tempo. U Dubrovniku smo ušli u njihov ritam te nam se kasnije bilo teško vraćati, tim više što smo igrali na gostujućem parketu. Sada igramo u svojoj dvorani te vjerujem da ćemo uz »ratnički« pristup imati šansu, tim više što je kup natjecanje u kojem se iznenađenja češće događaju – istaknuo je Jurlina.


Utakmica se igra u dvorani Jazine, s početkom u 14.30 sati, uz izravan prijenos na HKS TV-u.