Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

SP U KATARU

Junak četvrtfinala najavio sljedeću utakmicu:" Argentina nije samo Messi, ima odličnih igrača, ali nešto se i nas pita"

Autor: Hina

11.12.2022. 16:52
Junak četvrtfinala najavio sljedeću utakmicu:

Foto: PIXSELL



Protiv Brazila nije počeo najbolje, no završio je na najbolji mogući način, pogotkom koji je “Vatrene” gurnuo u život u susretu protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru.


Bio je to njegov sedmi pogodak u dresu hrvatske reprezentacije, sasvim sigurno najvažniji.


“Naravno, da je to najvažniji gol u mojoj karijeri. Ne shvaćam to kako neku osvetu, igram za svoju reprezentaciju, predstavljam svoju zemlju, to ću pričati svojoj djeci.
Malo sam svjesniji nakon što su prošla dva dana. Sada mogu hladne glave komentirati. Svjestan sam što nam je to donijelo. Ne znam, što bi moglo izjednačiti taj osjećaj, možda doznam u polufinalu ili finalu,” kazao je sa smiješkom.




Naglasio je kako reprezentacija iz utakmice u utakmicu igra sve bolje.


“Sa svakom utakmicom reprezentacija je bolja i bolja. Dižemo se iz utakmice u utakmicu, premda smo igrali protiv sve jačih suparnika. Naravno da pogodak u ovakvoj utakmici donosi veliko samopouzdanje. Ekipa nije posustajala, nije se predavala. Govorili smo si međusobno kako ima još vremena, to je naša snaga.”


Osvrnuo se i na našeg idućeg suparnika, Argentinu.


“Ekipa je ta koja je ključ, ne vjerujem da ćemo imati plan zaustaviti jednog igrača. Argentina nije samo Messi, već ima i niz odličnih igrača. Neke stvar smo gledali, pratili smo njihove utakmice. Najvažnije je da igramo svoju igru,” poručio je Petković.


Komentirao je i veliki uspjeh Maroka i ulazak u polufinale kao prve afričke reprezentacije.


“Bilo je dosta podcjenjivanja od strane hrvatskih medija, ali i tada smo znali da je to jedna dobra reprezentacija. Zasluženo su u polufinalu, ogroman je to uspjeh za jednu afričku reprezentaciju.”


Petković je šest godina igrao u Italiji, a novinare s “Čizme” je zanimalo zašto tamo nije uspio.


“Ne bi govorio previše o stvarima koje nisu vezane uz reprezentaciju. To je period iza mene, tada nisam puno pokazao, ali sam puno naučio,” kazao je.


Pokušao je otkriti koja je hrvatska tajna sjajnog izvođenja jedanaesteraca.


“Razliku radi mentalna mirnoća, pod pritiskom si, nikada težim. Lakše je i kada imaš vratara u kojeg se može pouzdati. Ekipa koja zadrži mirnoću u tim trenucima je pobjednik.”


Bruno je otkrio kako je polufinale 2018. gledao na pripremama tadašnjeg kluba Bologne.


“Bio sam na pripremama s Bolognom, tada sam bio 78. u izboru za hrvatskog napadača. S ponosom sam pratio kako igra Hrvatska, malo je nedostajalo da napustim pripreme i odem u Moskvu na finale. Svi temelji koji su postavljeni tada, drže ovu momčad zajedno s novim igračima. Došli smo u čvrsto izgrađene temelje koji nam pomažu da se izgradimo i kao ljudi i kao igrači.”


Komentirao je i jednog od svojih nogometnih idola, Brazilca Ronalda.


“On je igrao s lakoćom, uživao je u nogomet. Njegove poteze se pokušava kopirati, ali to je nemoguće.”


Petković se biranim riječima osvrnuo i na hrvatskog vratara Dominika Livakovića, njegovog suigrača iz Dinama.


“Livi je odličan dečko, veliki radnik i veliki profesionalac. On analizira svaku svoju situaciju nakon utakmice, možda i previše. Alergičan je na svoje pogreške, stalno radi i napreduje. Ono što mi znamo o njemu polako doznaje i cijeli svijet.”


Strane novinare je najviše zanimalo odakle nam mentalitet pobjednika.


“Mala smo država, znamo što se događalo prije. Baš zbog toga više cijenimo kako se država stvarala. To su nam usadili roditelji, u životu nećeš ništa postići ako se ne boriš. To te u ključnim trenucima, kada se premala utakmica, nagradi. Nismo svaki put dobili na kvalitetu, ponekad se traži sportska sreća, a naša je zaslužena.”


Priznao je kako mu je bivši hrvatski reprezentativac Mario Mandžukić pomogao sa savjetima.


“Imao sam par razgovora, premda on više želi pokazati na terenu. Dao mi je savjete koje ću zadržati za sebe, dao mi je mirnoću,” poručio je na kraju.