Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

U16 reprezentacija

Jurlina: Velika je čast biti izabran za izbornika

Autor: Paulo Sarić

17.03.2023. 17:41
Jurlina: Velika je čast biti izabran za izbornika

Foto: Andrej Jančijev/KK Zadar



Nakon Stipe Kuliša i Ivana Perinčića koji su protekle dvije godine vodili mlade reprezentacije, Zadar će i ove godine imati izbornika jedne od nacionalnih selekcija u mlađim dobnim uzrastima. Hrvatski košarkaški savez je na 42. sjednici Upravnog odbora potvrdio Roka Jurlinu kao izbornika reprezentacije za košarkaše do 16 godina koja će u kolovozu u Piteștiju tražiti povratak u elitnu diviziju europske košarke.


– Velika je čast biti izabran za izbornika reprezentacije i dat ću sve od sebe da ostvarimo cilj koji je postavljen pred nas. Na imenovanje gledam kao na nagradu za dosadašnji rad. Zahvaljujem ljudima iz Hrvatskog košarkaškog saveza što su me prepoznali kao osobu koja može vratiti Hrvatsku u A diviziju, što je istaknuto kao jedan od najtežih zadataka na reprezentativnom planu za nadolazeće ljeto. Hrvatskoj je mjesto među elitom i nadam se da ćemo se uspjeti tamo i vratiti, međutim B divizija krije puno zamki te nas očekuje dosta kvalitetnih suparnika. Morat ćemo se dobro pripremiti za izazove koje nas očekuju. Pred nama je radno ljeto i trebat ćemo izboriti plasman među tri najbolje momčadi kako bismo ispunili cilj – kazao je u uvodu Roko Jurlina.


Sadašnji trener Jazina Arbanasa i juniora Zadra je dobro upoznat s reprezentativnim kandidatima s kojima je već radio tijekom ove kalendarske godine.




– Početkom siječnja smo imali okupljanje u Zadru, u veljači smo odradili kratke pripreme u Poreču, a trebali bismo imati još jedno okupljanje oko Uskrsa. Mladiće pratim kroz utakmice Jedinstvene kadetske lige te sam jako dobro upoznat s potencijalnim kandidatima za reprezentaciju. Naravno, uvijek može još netko »iskočiti« do početka priprema te ćemo nastaviti budno pratiti što se događa kako bismo s najboljom mogućom momčadi krenuli u lov na A diviziju – dodao je mladi zadarski stručnjak, kojem će jedan od asistenata biti sadašnji trener Opus Puntamike Jakov Vladović.


– Odradit ćemo četrdesetak dana priprema na ljeto, što će s tri zimska i proljetna okupljanja prijeći granicu od 50 dana. Plan i program rada još uvijek nisu do kraja definirani, no zasigurno ćemo odigrati veliki broj pripremnih utakmica kako bismo se što je moguće više uigrali i na koncu napravili bitan korak u daljnjem igračkom napretku i razvoju mladih igrača – zaključio je Jurlina.