Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Trener KK Zadra

Jusup nakon poraza kod Partizana: Bili smo izuzetno loši u obrani

Autor:

04.01.2023. 09:40
Jusup nakon poraza kod Partizana: Bili smo izuzetno loši u obrani

Foto: ABA LIGA



Za novo čudo u Beogradu nakon studenog prošle godine kada je uzet skalp moćnoj C. zvezdi košarkaši Zadra nisu imali pravog oružja. Prvi novogodišnji ogled momčad pod vodstvom Danijela Jusupa odveo je na megdan definitivno najvrućijem sastavu u regionalnoj ligi koji je u 40 minuta protiv kluba s Višnjika pokazao zašto je trenutačno strah i trepet u jednoj Euroligi, a kamoli što se tiče abaligaške konkurencije. Partizan se osim prvih šest-sedam minuta u potpunosti izdignuo iznad Zadrana koji nisu u nastavku utakmice imali odgovora na napadačku širinu “crno-bijelih” i tako su doživjeli najneugodniji poraz ove sezone, inkasirajući na koncu 37 minusa, s čak 114 primljenih poena.


Partizan prejak


Jednostavno Partizan se pokazao za dva koplja boljim, odigrao je nadahnuto, a da nije bilo tako i da je s druge strane terena bio neki drugi protivnik vjerojatno bi Jusupova momčad bila u egalu, ako ne i daleko ispred s obzirom da su u prvih 20 minuta zabili čak 49 koševa. Naravno, strateg Zadra nije mogao biti nimalo zadovoljan s onim što su mu igrači pokazali u beogradskoj Štark Areni, a ono što mu najviše bode oči je obrambeni kraj terena na kojem je nažalost vladao totalni propuh.


– Čestitao bih Partizanu na pobjedi. Jednostavno smo bili izuzetno loši u obrani tijekom cijelog dvoboja. Jedino u jednoj fazi utakmice kada smo preuzimali, tada smo uspostavili balans i spustili zaostatak na deset koševa. Međutim, u drugom poluvremenu sam htio da se vratimo na iskakanje u obrani i to očigledno nije funkcioniralo. Nismo bili dovoljno agresivni i Partizan je dominirao u skoku. Sve skokove nakon promašaja su uhvatili, a uz to su imali i visok postotak šuta za tri. To je sve bila posljedica naše loše obrane. Partizan je u ovom trenutku prejak za nas, a mi se sada moramo uhvatiti posla te nastojati da u narednim utakmicama izgledamo puno bolje – kazao je trener Zadra nakon što mu je momčad upisala šesti poraz u ABA ligi, drugi u nizu nakon kiksa od Cibone u Krešinom domu.


Napadački Zadar




Ono što je dobro za Jusupa jest odgoda derbija HT Premijer lige protiv Cibone koji se trebao igrati ovog vikenda na svom terenu, a razlog je zauzetost dvorane na Višnjiku pa je do naredne utakmice u ponedjeljak u Podgorici sa SC Derbyjem ostalo dosta vremena, a zanimljivo je bilo čuti što je nakon uvjerljivog slavlja nad Zadrom kazao veliki stručnjak, danas trener Partizana Željko Obradović. Iako je njegova momčad demonstrirala silu i nadigrala protivnika, srpski strateg nije propustio istaknuti sve dobro što Zadar čini u ABA ligi ove sezone.


– Igrali smo protiv dobre momčadi koja igra izuzetno dobru napadačku košarku. U prvom poluvremenu smo primili 49 poena i jasno je bilo da su svi ključevi ležali u obrani uz to da nastavimo igrati u napadu kao u prvom poluvremenu. Mislim da smo u tome i uspjeli. Čestike mojoj momčadi na dobroj utakmici i Zadru na svemu što su dosad pokazali u ABA ligi. Mislim da imaju dobar tim i zaista igraju različitu košarku u odnosu na sve ostale – kazao je za kraj Obradović.