Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

KUP KREŠIMIRA ĆOSIĆA

Jusup: Odigrali smo koliko je bilo potrebno

Autor:

22.12.2022. 14:08
Jusup: Odigrali smo koliko je bilo potrebno

Foto: KK Zadar



Jusupov stroj nastavlja mljeti sve pred sobom, a nova žrtva pronađena je u sinjskom Alkaru u prekjučerašnjoj osmini finala Kupa Krešimira Ćosića. Posao na uvijek vrućem terenu u Sinju obavljen je baš rutinski, bez nekog velikog stresa i s kontrolom igre i rezultata praktički od početka utakmice. Konačnih 27 plusa na strani Zadra najbolji je pokazatelj nadmoći Jusupovog sastava u srazu s oslabljenim i mlađahnim rosterom koji s klupe predvodi Zadranin Luka Bujas. Dođoh, vidjeh, pobijedih – izraz je u kojem bi se ukratko moglo sažeti ono što su prezentirali Zadrani u čak trećoj utakmici u samo pet dana. Ni zgusnut raspored, ni umor, a ni manjak motiva nije omeo momke u plavom da s autoritetom razriješe očekivani prolaz na završni turnir Krešinog kupa.


Očekivana pobjeda


– Alkar je igrao dosta oslabljen pa je bilo i za očekivati našu pobjedu. Cijenim to što su se Sinjani stvarno borili, ali mi se nisu svidjeli neki prekršaji koji su bili na granici ozljede. Malo me je to uzrujalo. No, nema veze, razumijem da se svatko bori za sebe, međutim ovo je ipak košarka. Odigrali smo koliko je bilo potrebno, a Alkar je pokazao da i s mladim igračima može igrati dobru košarku – rekao je trener Zadra koji je automatski po završetku sinjskog dvoboja počeo krojiti taktiku za posljednji izazov u 2022. godini. Sutra na Višnjik u sklopu ABA lige stiže zagrebačka Cibona i definitivno se želi s pobjedom kontra najljućeg rivala zaključiti prvi dio sezone koji je već sada, izuzev par iznimaka, u domeni čiste desetke. A da se navijači Zadra imaju pravo nadati novoj regionalnoj uspješnici potvrdit će podatak da su njihovi ljubimci čak sedam puta u zadnjih osam utakmica uzdignutih ruku napuštali teren, a primjetno je da svi igrači koje Jusup pošalje na parket odlično reagiraju i zato je teško izbjeći imputaciju da se radi o stroju koji sve bolje radi kako se bliži prelazak u drugu polovicu sezone.


Drežnjak i Jordano


U Sinju su primjerice svjetla pozornice najviše obasjala Darija Drežnjaka koji je zabio 19 koševa i Antonija Jordana koji je nakon poštede protiv Bosca bio u dobrom šuterskom ritmu, zabivši na koncu 18 poena.




– Znali smo da neće biti lako. U Sinju je uvijek vruć teren što se pokazalo i u ovoj utakmici. Mislim da smo zasluženo pobijedili iako smo imali neke padove u igri. Shvatili smo protivnika ozbiljno jer u ovom natjecanju nema popravnog ispita. Ponavljam, zasluženo smo dobili i idemo dalje – zaključio je Jordano.