Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

ABA Liga

Jusup: Snaga im je u širini i neće ih biti lako zaustaviti

Autor:

23.12.2022. 14:45
Jusup: Snaga im je u širini i neće ih biti lako zaustaviti

Foto: Marin Sušić



Za kraj 2022. godine navijači Zadra nisu mogli poželjeti bolju utakmicu jer na Višnjik večeras od 18 sati na megdan igračima Danijela Jusupa stiže zagrebačka Cibona. Domaće prvenstvo već je za ovu godinu zatvorilo svoja vrata, odrađena je i obaveza u osmini finala Krešinog kupa, a srazom protiv »Vukova« Zadrani imaju priliku na najljepši mogući način zaključiti bajkovitu priču ove polusezone u regionalnoj ligi. Nitko se nije nadao tamo početkom ljeta da će se košarkaši Zadra pred Božić naći na fenomenalnom omjeru od sedam pobjeda i četiri poraza u ABA ligi, a nije se ni Ciboni u tim vrućim mjesecima prognozirala puno ljepša budućnost. Oba su se ova velika hrvatska košarkaška kolektiva u srpnju našli na rubu totalnog raspada, bilo je pitanje hoće li uopće oformiti momčadi za novu sezonu, a ni u tom slučaju nitko nije davao ni promila šanse da će Zadar i Cibona uspjeti, barem zasada, izbjeći borbu za goli regionalni život.


Podrška navijača


Štoviše, na primjeru kluba s Višnjika primjetno je da bi se po trenutačnim predikcijama sezona ružnog pačeta mogla uistinu pretvoriti u sezonu najljepšeg labuda, a u tom kontekstu izrazito je bitno privesti večerašnju utakmicu s Cibosima sretnom završetku i zakoračiti prema novoj godini s velikim izgledima da se izbori doigravanje ABA lige, što bi uistinu predstavljalo veličanstven doseg. A što se tiče bitke za domaće trofeje jasno je da će se najviše pitati baš večerašnje takmace koji su ove sezone tek jednom imali priliku odmjeriti snage. Zbilo se to u 2. kolu HT Premijer lige kada je Cibona s 91:73 u Draženovom domu pobijedila Zadrane, a to je bio jedan od rijetkih poraza Jusupovih trupa ove polusezone. Od ukuono 24 odigrane utakmice, čak tri četvrtine, njih 18, Zadar je priveo kraju s pobjedom dok se tek šest puta teren napuštao pognute glave. Odtih šest, dva su poraza upisana u Krešinom domu, od Splita i Budućnosti, a definitivno domaći teren smatraju u stožeru Zadra najvećom prednošću u večerašnjem okršaju. Za Jusupa nema dvojbe da se uz pravu podršku navijača njegovi igrači imaju pravo nadati novoj abaligaškoj uspješnici.


– Ovo je derbi, uvijek je i bio. Utakmica posebnog naboja koja moja igračima puno znači. Kao i uvijek pozivam navijače da nas dođu podržati u što većem broju jer mi se čini da zajedno sve ovo bolje guramo. Mi ćemo dati sve od sebe pa ćemo vidjeti za koliko će to biti dovoljno – rekao je Jusup koji je potom izanalizirao malo i samu igru Cibone.


Puno rotacija




– To je momčad koja igra sa svih 12 igrača. Na takav način drže svježinu i intenzitet i tome se nije lako prilagođavati. Svaki igrač kad uđe malo promijeni igru. Kad se radi puno rotacija, protivničkim trenerima nešto i promakne. Snaga im je u širini. Imaju Blaža Mesičeka koji iz ničega može zabiti koš. Tu su i Filip Bundović, Lovro Mazalin kao i Borna Kapusta koji u picku može stvoriti problem. Jako su raznovrsni i to sigurno neće biti lako zaustaviti – zaključio je Jusup poželjevši na kraju svim navijačima Zadra puno zdravlja i ljubavi u nadolazećim blagdanima, a derbi protiv Cibone najavio je i igrač Zadra, Arijan Lakić koji je podvukao važnost večerašnjeg dvoboja.


– Izuzetno bitna utakmica za nas s obzirom da smo izgubili onu prvu utakmicu protiv njih u gostima. Ali ovo je ipak malo drukčija utakmice od one u Zagrebu. ABA liga u kojoj smo u dobroj formi. Spremni smo na borbu za svih 40 minuta, ali trebat će nam pomoć publike koja je nama, ne šesti, nego prvi igrač. S našim navijačima lakše igramo i stoga se nadam da će na utakmici biti što više ljudi – kazao je za kraj Lakić.


Sesar: Pokušat ćemo pronaći neke svoje šanse


Iz tabora Cibone uoči drugog ovosezonskog najvećeg hrvatskog derbija stižu poruke pune samopouzdanja, ali i respekta prema svome domaćinu koji igra polusezonu iz snova. Na tom tragu je bila i najava stratega Vukova Josipa Sesara.


– Igrali smo međusobno na samom početku sezone, tada smo ih relativno lagano dobili, no sada se već sezona zahuktava. Zadar sjajno igra u posljednje vrijeme, skupili su respektabilan broj pobjeda u ABA ligi. Mi se također dižemo u formi, a nakon pobjeda nad Igokeom i Splitom napunjeni smo samopouzdanjem i vjerom da možemo nastaviti s dobrim igrama. Idemo u Zadar, respektiramo ih, no pokušat ćemo pronaći neke svoje šanse i vratiti se s dobrim vijestima za sve navijače Cibone – kazao je trener Cibone.


Priključite se akciji »Pokloni mu srce« putem sustava Entrio.hr


Ulaznice za utakmicu protiv Cibone već su u prodaji putem sustava Entrio.hr gdje se svatko tko želi može priključiti i akciji pokrenutoj od strane navijača Zadra pod nazivom »Pokloni mu srce«. Riječ je o akciji u kojoj navijači pomažu voljenom klubu tako da posjetitelji uz standardnu ulaznicu za utakmicu s Cibonom odaberu simboličan iznos donacije putem Entrio sustava. Cilj akcije je dati podršku igračima Zadra, osigurati im sigurnost i mir u financijskom smislu, poboljšati tekuće poslovanje kluba, ali i ostvariti najbolje uvjete za rad u nastavku nevjerojatne sezone. Iznosi donacija su: 50 kn, 100 kn, 200 kn i 500 kn, a svaki donator dobit će prigodan poklon kao znak zahvalnosti. Danas se ulaznice mogu kupiti i na blagajni Višnjika od 10 sati ujutro pa sve do kraja prvog poluvremena.